Fanovi i dalje imitiraju svoje idole

Bitlsi i dalje prave pomamu u Londonu: Zebra u Ebi Roudu ozbiljno narušava bezbednost pešaka! (FOTO)

Od kada je fotograf Ijan Mekmilan 8. avgusta 1969. godine snimio članove legendarnog benda kako prelaze na ovom mestu, a ta fotografija se našla na omotu albuma "Abbey Road", ta lokacija je postala svojevrsna kulturna institucija koju tokom boravka u glavnom gradu Velike Britanije turisti obavezno posećuju
Zanimljivosti
16:18h Autor:
Bitlsi i dalje prave pomamu u Londonu: Zebra u Ebi Roudu ozbiljno narušava bezbednost pešaka! (FOTO)
Foto: AP

Ovekovečen pre 45 godina zahvaljujući Bitlsima, pešački prelaz na Ebi roudu u Londonu postao je popularna turistička atrakcija, ali i bezbednosni problem jer sve više posetilaca želi da se slika na zebri kojom su hodali Džon, Pol, Džordž i Ringo.

Fotograf Ijan Mekmilan je 8. avgusta 1969. godine snimio članove legendarnog benda kako prelaze na ovom mestu, a ta fotografija, koja se našla na omotu albuma "Abbey Road", zauvek će promeniti sudbinu ovog rezidencijalnog kvarta na severu Londona. Naime, od tada je "Bitlsova zebra" postala svojevrsna kulturna institucija koju tokom boravka u glavnom gradu Velike Britanije turisti obavezno posećuju kako bi se tu slikali, imitirajući svoje muzičke idole.

Sve to, međutim, stvara određene probleme u vezi sa bezbednošću i regulacijom saobraćaja. Dolazi do gužvi, turisti se predugo zadržavaju na kolovozu, vozači su nestrpljivi, a stanovnici ulice nezadovoljni. Situacija je postala umnogome nepodnošljiva, ističu lokalne vlasti.

"Tu često dolazi do haosa u saobraćaju. To je stambena zona koja nije predviđena za priliv tolikog broja turista", objasnila je u izjavi za Dejli Miror predstavnica lokalne vlasti Lindzi Hol, dodajući da bi bilo dobro da se na to mesto postavi osoba koja će biti zadužena da reguliše saobraćaj.

Ona je rekla je da je to pitanje više puta bilo na dnevnom redu opštinskih vlasti, ali da dosad nije preduzeta nijedna mera kako bi se kvart zaštitio od turista. Album "Abbey Road" je postigao veliki komercijalni i muzički uspeh, koji je na simboličan način zaokružio epohu ove grupe, nekoliko meseci pre njenog zvaničnog raspada. Među pesmama na tom albumu su "Come Together", "Octopus Garden", "Oh, Darling!", "Because", "The End" i "Her Majesty".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs