42 GODINE JE ŽIVEO U DŽUNGLI, JEO JE PACOVE, GUŠTERE I ZMIJE: Priča o pravom Tarzanu koji nije znao da žene postoje

Ho Van Langa otac je zbog rata u Vijetnamu odveo u džunglu u kojoj su proveli 41 godinu, učeći osnovne tehnike preživljavanja i pravljenja skloništa.

Zanimljivosti
15:46h Autor:
42 GODINE JE ŽIVEO U DŽUNGLI, JEO JE PACOVE, GUŠTERE I ZMIJE: Priča o pravom Tarzanu koji nije znao da žene postoje
Muškarac živeo u džungli, nije znao da postoje žene, Foto: Printscreen/youtube

Ho Van Tan je živeo normalnim životom sa svojom porodicom u seocetu Tra Kem za vreme rata u Vijetnamu.

Međutim, jednog dana je u eksploziji mine izgubio ženu i dvojicu sinova, pa je uzeo svog dvogodišnjeg sina Ho Van Langa i pobegao u džunglu, gde se potpuno izolovao od civilizacije i više nije stupio u kontakt ni sa kim, piše Daily Mail.

Njih dvojica su 41 godinu proveli u šumama Taj Tra u okrugu Kuang Ngai učeći da love, grade sklonište i da se brane. Preživeli su zahvaljujući voću i manioki iz šume i gajenju kukuruza, a u svoju ishranu su često uključivali i pacove, zmije, guštere, majmune i med.

Nosili su ogrtače koje su napravili od kore drveta i živeli su u drvenoj kolibi koju su podigli pet metara iznad zemlje.

Ceo život se hranio gušterima, zmijama i pacovima
Ceo život se hranio gušterima, zmijama i pacovima foto: printscreen/youtube

Thanh se plašio života među ljudima jer nije verovao da je rat gotov, a čak i danas kaže kako se nada povratku u džunglu. Od malih nogu Lang je svoje dane provodio među biljkama i životinjama, na području Kuang Ngai provincije.

Ono što je najviše šokiralo medije u priči ovog pravog Tarzana jeste činjenica da do nedavno nije znao da postoje žene.

Kako kaže, njegov otac mu nikada nije objasnio da postoje dva pola, pa je prvi puta video nekog kada je stigao u malo naselje. Do sada je video svega pet osoba, ali uvek bi pobegao i sakrio se od njih jer nije poznavao 'čoveka' kao vrstu živog bića.

Nedostatak socijalnih veština jedna je od najvećih prepreka s kojom se Lang bori i osam godina nakon dolaska u civilizaciju. Iako sada zna da postoje muškarci i žene, još uvek ne razume glavnu razliku polova.

Otac ga je opisao kao bebu koja je zarobljena u telu muškarca jer ne razume koncept življenja u normalnom svetu.

"Ne zna razliku između dobrog i lošeg ponašanja, ne zna ništa o životu. Odrastao je u divljini. Još uvek ne razume razliku između muškog i ženskog pola i nema seksualne potrebe. Nikada ih nije imao, ne zna za to", rekao je za kraj otac.

Ipak, Lang se do sada koliko-toliko prilagodio životu među ljudima i svakoga dana nauči nešto novo.

Polako se navikava na život u civilizaciji
Polako se navikava na život u civilizaciji foto: Printscreen/youtube
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs