Neviđeno

Pobedili u disciplini kako opelješiti strane turiste: Naplatili im 42 evra za tri sladoleda i vodu!

U Rimu ista narudžbina ima jednu cenu ako sedite za šankom, drugu ako ste za stolom i treću ako želite da se opustite u bašti lokala
Zanimljivosti
14:00h Autor:
Pobedili u disciplini kako opelješiti strane turiste: Naplatili im 42 evra za tri sladoleda i vodu!
Foto: Shutterstock

Ugostiteljsko posebno umeće pod nazivom "kako odrati strane turiste", popularna u svakoj mediteranskoj zemlji, dobila je ovogodišnjeg rekordera u Rimu.

Američki turisti pozvali su policiju nakon što im je u kafiću ispostavljen račun gde je porcija sladoleda iznosila neverovatnih 13 evra!

Džejms i Marijan Lučijani bili su toliko šokirani računom ispostavljenim za tri porcije sladoleda i vodu, što je iznosilo 42 evra, da su u pomoć pozvali policiju tražeći istragu ove neobične „pljačke“.

Kako su goli lopovi ukrali hamburgere, saznajte OVDE.

"Upravo smo platili 59 eura za čitavu večeru, koja je uključivala i litar vina, a nakon toga smo dobili račun od 42 evra za "dželato" – požalio se novinarima Džejms Lučijani, čija je priča za čas odjeknula u mnogim italijanskim, britanskim i američkim medijima.

Vlasnik kafića u kom su naručili sladoled brani se tvrdnjom da su američki turisti sami krivi, jer nisu proučili cene pre narudžbine.

Rim je poznat, odnosno ozloglašen, po tome što kafići i restorani imaju politiku da ista narudžbina ima jednu cenu ako gost stoji za šankom, drugu ako sedi u prostoriji, a treću ako sedi u bašti lokala.

Turisti se vraćaju iz Rima prepuni neprijatnih iskustava koja proizlaze iz te neobične politike, jer gost može videti cenovnik na kojem kafa košta 1 evro, ali ne mora nužno shvatiti da će na mestu na kojem sedi ta ista kafa koštati tri puta više.

Terase kafića na kojima goste zabavljaju muzičari posebno su skupe, jer uz konzumaciju isporučuju gostima i račun za slušanje muzike!

"Bili smo oprezni da nas ne opljačkaju džeparoši u Rimu, ali nikad ne bih pomislio da će me ovako prevariti na ovom mestu – rekao je Džejms Lučijani, američka žrtva preskupog rimskog sladoleda.

A koje četiri stvari ne smete nositi u tašni, naročito u stranoj zemlji, pročitajte OVDE.

Rim redovno svakog leta završi u američkim i britanskim medijima zbog sličnih iskustava "opljačkanih" turista, a prošle godine sve rekorde je oborio vlasnik poslastičarnice "Antika Roma", koji je britanskim turistima naplatio 16 evra po kornetu sladoleda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs