bizarno

UBILI ČOVEKA S DAUNOVIM SINDROMOM JER IM JE TREBAO LEŠ U kapeli se čulo LUPANJE iz kovčega a onda se desila JEZIVA STVAR

Kineska porodica umesto preminulog sina kremirala je čoveka sa Daunovim sindromom kako bi leš svog preminulog sina mogli da sahrane onako kako su želeli.

Zanimljivosti
Autor:
UBILI ČOVEKA S DAUNOVIM SINDROMOM JER IM JE TREBAO LEŠ U kapeli se čulo LUPANJE iz kovčega a onda se desila JEZIVA STVAR
Bizarno, Foto: Ilustracija / Shutterstock

Poznato je da su sahrane u mnogim delovima Kine zabranjene, te da se umesto zakopavanja u gorb, tela kremiraju. Upravo to pravilo dovelo je neobičnog slučaja koji ledi krv u žilama.

Naime, nakon smrti svog sina roditelji su se dosetili jezive ideje kako bi zadržali pokojnikovo telo. Porodica je angažovala ljude koji će naći telo za zamenu, kako bi ono bilo kremirano umesto tela njihovog sina.

Kinez sa Daunovim sindromom kidnapovan je i ubijen 2017. godine kako bi bio kremiran, jer je porodica želela da svog sina sahrani kako se to radi u ostatku sveta što apsolutno nije bilo u skladu sa tamošnjim pravilima.

Poslednji oproštaj
Poslednji oproštajfoto: Ilustracija / Shutterstock

Zapravo, porodica nije ni slutila da će muškarac kojeg su unajmili da nađe leš počiniti zločin.

Uočivši muškarca sa Daunovim sindromom kako skuplja lišće na ulici, Huang ga je pozvao u automobil i dao mu alkohol terajući ga da pije dok se ne onesvesti. Potom je telo žrtve stavio u kovčeg i nekoliko dana kasnije prosledio ga je porodici u zamenu za novac, prenosi Newser.

Porodica je organizovala oproštaj u kapeli, gde su se okupili najbliži uprkos činjenici da su znali da u kovčegu nije njihov sin, već telo drugog muškarca. Najbizarnija stvar dogodila se na samom ispraćaju kada se odjednom ispod kovčega začula buka i lupanje.

Kapela
Kapelafoto: Shutterstock

Ljudima koji su se našli u kapeli se od velikog šoka i straha slošilo, međutim ubedili su ih da buka dolazi zbog navodnih radova u prizemlju. Potom se dogodila i najjezivija stvar za koju je znala samo porodica preminulog sina - kovčeg je kremiran uz svesnost porodice da je u njemu leš ubijenog i nepoznatog čoveka.

Tek nakon dve godine, policija je uspela da otkrije zločin i uđe u trag počinicima.

Policiji je bilo potrebno više od dvije godine da otkrije zločin i uđe u trag optuženima. Slučaj je dobio sudski epilog, a 2020. godine Huang, čovek koji je počinio ubistvo osuđen je na uslovnu smrtnu kaznu na koju se žalio. Viši narodni sud u Guangdongu je u decembru 2020. odbacio žalbu. Porodica koja je angažovala Huanga proglašena je krivom za "uvredu leša", ali joj nije izrečena zatvorska kazna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs