prva u istoriji

"TUKLI SU ME, VREĐALI I PLJUVALI ZBOG IZGLEDA": Danas se upisala u istoriju, proglašena je NAJLEPŠOM ŽENOM

Džesika Gejgen je prva mis Engleske u istoriji sa crvenom kosom.

Zanimljivosti
10:00h Autor:
"TUKLI SU ME, VREĐALI I PLJUVALI ZBOG IZGLEDA": Danas se upisala u istoriju, proglašena je NAJLEPŠOM ŽENOM
Prva mis Engleske u istoriji sa crvenom kosom, Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džesika Gejgen predstavljaće Englesku na izboru za najlepšu ženu sveta, u Nju Orleansu.

27-godišnja manekenka i studentkinja vazduhoplovnog inženjerstva na Univerzitetu u Liverpulu postala je prva crvenokosa lepotica koja je ikada osvojila titulu u istoriji takmičenja. Ona je nasledila prošlogodišnju pobednicu Rehemu Mutamiju i sada će se pripremati da predstavlja Englesku na 71. izboru za mis sveta.

Džesika je već imala iskustva na ovom takmičenju, dok je prošle godine proglašena prvom pratiljom. Džesika je odlučila da se bavi poslom u kojem dominirsju muškarci - pilot, te se bori za obrazovanje i jačanje žena.

Ona želi da inspiriše mlade devojke, posebno one koje se maltretiraju zbog crvenokose.

"U budućnosti, zamišljam svet u kojem će više mladih devojaka biti obrazovano o mogućnostima koje su im dostupne u STEM karijerama, i zato ću se truditi da pomognem našim devojkama da shvate veštine koje već poseduju, a koje bi oni su fenomenalni piloti i inženjeri", napisala je ona na društvenim mrežama.

Džesika je i sama bila zlostavljana od strane devojčica, a nakon što je pobedila na takmičenju priznala je da je bila žrtva nasilja.

"Nisam o tome nikad previše govorila, ali sada kada sam postala Mis, želim da ljudima skrenem pažnju na ono kroz šta riđokosi ljudi prolaze jer moj slučaj nije jedini. Mene su vršnjaci tukli, vređali, pljuvali i gađali raznim predmetima. Jedna devojčica mi je zapalila kosu samo zbog crvene boje", rekla je Džesika.

"Nadam se da će moja priča i uspeh dati snage riđokosim klincima jer znam da im nije lako. Volela bi da moja pobeda tim klincima da dodatnu snagu i da bol koju proživljavaju samo zbog boje kose pretvori u dodatnu energiju", dodala je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs