Neverovatno!

NAJUSAMLJENIJU KUĆU NA SVETU PRATE BROJNE MISTERIJE: Evo ko i kako danas živi u njoj na potpuno pustom ostrvu

Ko živi u najusamljenijoj kući na svetu?

Zanimljivosti
11:18h Autor:
NAJUSAMLJENIJU KUĆU NA SVETU PRATE BROJNE MISTERIJE: Evo ko i kako danas živi u njoj na potpuno pustom ostrvu
Ko živi u najusamljenijoj kući na svetu?, Foto: Profimedia

Najusamljenija kuća na svetu nalazi se na malom pustom ostrvu Etlidaj na Islandu. Nekada je ovo živopisno mesto bilo dom brojnim porodicama tokom 18. i 19. veka, ali je stalo bilo izloženo elementarnim nepogodama. Vremenom, stanovinštvo se sve više smanjivalo, ali zato su na površinu isplivavale brojne "misterije".

Malo preostalih stanovnika napustilo je ovo ostrvo 1930. godine i preselilo se na kopno, u potrazi za boljim životom. Od tada na ovom udaljem mestu ne živi niko od ljudi, a usamljena kuća pokrenula je mnoge teorije zavere - neke otkačenije od drugih.

Prema jednoj priči ovu kuću je sagradio ekscentrični bogataš koj je planirao da se povuče na Etlidaj u slučaju zombi apokalipse.

Druga priča tvrdi da u ovom domu živi neobičan pustinjak, da bi treća pgovorila kako je kuća vlasništvo pevačice Bjork, te da je bila u pregovorima sa vladom oko kupovine celog ostrva.

Život na Islandu može biti veoma zanimljiv, ali, nažalost, ovoga puta istina nije uopšte toliko uzbudljiva!

Naime, bela kuća je zapravo koliba koju je izgradilo Lovačko udruženje Etlidaja. Da bi olakšali lovačke izlete, udruženje ju je izgradilo kao bazu. U njoj se nalazi sauna koja se napaja sistemom kišnice.

U misterioznoj kućici nema tekuće vode, a ni struje, a li zato ima neverovatan pogled koji nadoknađuje sve. Ostrvo Island predstavlja prirodni rezervat za ptice i zakonom je zaštićeno. Turističke ogranizacije često vode ture do pomenutog ostrva za sve znatiželjnike, ali nema ulaska u kuću.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs