Nesvakidašnje

Odrasla u džungli: Devojčica provela detinjstvo u Namibiji sa slonovima i leopardima! (FOTO)

Neki od njenih prijatelja bili su i zmija, kameleon, žaba, lavovi i mungosi, ali i jedan Bušmanin od koga je naučila da se prehrani korenjem i voćkama
Zanimljivosti
07:48h Autor:
Odrasla u džungli: Devojčica provela detinjstvo u Namibiji sa slonovima i leopardima! (FOTO)
Foto: Facebook
1 / 6 Foto: Facebook

Tipi Benjamin Okanti Degre rođena je 1990. godine u Namibiji, gde su njeni roditelji radili kao fotografi.

Čitavo svoje detinjstvo, ova devojčica francuskog porekla provela je u divljini, gde se sprijateljila sa mnogo životinja, koje nam ne deluju baš prijateljski.

Odrasla kao ružno pače, a sada najpopularnija! O kome je reč, saznajte OVDE.

Neki od njih su slon Abu, leopard Džej Bi, krokodili, lavovi, žirafe, jedan mungos, beba zebre, zmija, afrički papagaj, ogromne žabe, kameleoni i još mnogo afričke družine. Takođe, Tipi se sprijateljila i sa jednim Bušmaninom iz plemena Himba u Kalahariju, koju ju je naučio kako da se prehrani korenjem i bobičastim voćem, kao i da govori njegov jezik.

Kasnije, Tipi se sa roditeljima preselila na Madagaskar, pa u Francusku, gde je postala slavna. Knjiga "Tippi of Africa", koja opisuje njene avanture u divljini, objavljena je i prevedena na nekoliko jezika, a 2001. godine postala je i bestseler.

Kada je u Parizu pošla u školu, nije se dobro snašla, pa je nakon dve godine počela da se obrazuje kod kuće, jer nije imala mnogo toga zajedničkog sa ostalom decom. Sada, Tipi studira filmsku produkciju na Univerzitetu Sorbona u Parizu.

Nekoliko puta Tipi se vraćala u Afriku kako bi snimila šest dokumentarnih filmova o prirodi, a jedan je objavljen još 1997. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs