cene iznajmljivanja jahti

LUKSUZ NA JADRANU MOŽE DA KOŠTA I DO 15 PROSEČNIH PLATA: Cene iznajmljivanja jahti u Crnoj Gori jezivo su visoke

Krstarenje jahtom crnogorskim primorjem predstavlja pravi luksuz. Otkrivamo vam koliko košta ovakvo zadovoljstvo, a vi procenite da li je vredno tih para.

Zanimljivosti
09:47h Autor:
LUKSUZ NA JADRANU MOŽE DA KOŠTA I DO 15 PROSEČNIH PLATA: Cene iznajmljivanja jahti u Crnoj Gori jezivo su visoke
Foto: Profimedia

Jedan od popularnijih načina za opuštanje na primorju jeste krstarenje jahtom i drugim plovilima. Osim toga što pruža neverovatan ugođaj, krstarenje jahtom, zbog visokih cena iznajmljivanja, predstavlja stvar prestiža.

Plovljenje jahtom pruža velike mogućnosti kao što su obilazak više gradova, sklanjanje od gužve, uživanje u morskim čarima, a sve to uz veliki komfor i udobnost kao da ste u svom domu ili u hotelu.

Ipak, ovakav luksuz ne može biti svima dostupan i to je jedna od najvećih mana. Postoje i nešto povoljnije ponude, za koje bi se možda mogao odvojiti novac, međutim dominiraju one za koje je potrebno izdvojiti i do 15 prosečnih plata.

Crna Gora nudi veliki izbor plovila, od povoljnijih do onih luksuznih.

Iznajmljivanje motorne jahte, koja prima osam osoba, sat vremena koštaće oko 1.000 evra. Ukoliko se pak opredelite za malo luksuzniju varijantu, potrebno bi bilo izdvojiti oko 2.500 evra.

Jahta
foto: Profimedia

Cene iznajmljivanja jahte na nedeljnom nivou idu i do 20.000 evra. Postoji još jedna varijanta, a to je iznajmljivanje manjih brodića čiji dnevni najam košta oko 500 evra.

Jahte koje mogu da ugoste 12 osoba, a koje pružaju bogat sadržaj kao što su bazeni, gliseri, kao i sadržaj za ribolov koštale bi oko 10.000 evra za sat vremena. Ovakve ponude idealne su za neke proslave ili slične stvari za koje bi vredelo izdvojiti ovu pozamašnu sumu.

Takođe treba obratiti pažnju i na dodatne troškove, kao što su iznajmljivanje posluge, usidravanje u lukama, hrana, piće, osiguranje, kao i čišćenje jahte.

Cene iznajmljivanja variraju od sezone.

Iznajmljivanje jahti u Srbiji nešto je povoljnije, cene se kreću od 100 do 300 evra po satu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs