Neverovatno

EMA JE NAJOPASNIJA ŽENA NARKO DILERA: Podržavala silovatelja, trošila milione, a evo gde je danas

Ema je imala samo 18 godina kada se udala za njopasnijeg muškarca u Meksiku. Neki će reći da nije imala izbora, ali Ema tvrdi da je to bila ljubav na prvi pogled

Zanimljivosti
12:54h Autor:
EMA JE NAJOPASNIJA ŽENA NARKO DILERA: Podržavala silovatelja, trošila milione, a evo gde je danas
Čime se bavila žena narko bosa El Čapa?, Foto: Profimedia

Ema Koronel Aispuro (33) je bivša mis i studentkinja novinarsta koja se udala za trideset godina starijeg muškarca, Hoakina Guzmana Loera, poznatijeg kao El Čapo (65).

Danas je Ema nalazi u zatvoru jer je priznala krivicu za niz optužbi, među kojima i onu za trgovinu narkoticima. Za nju se znalo da je godinama bila desna ruka moćnog El Čapa, iako je negirala da se njen muž bavi "mutnim poslovima", piše Stil.kurir.rs

Priča se da je Ema bila jedna od inicijatora da Guzmana izvuče iz zatvora Altiplano u Meksiku, gde je iskopan tunal ispod njegove ćelije u dužini od kilometar.

Tada tridesetjednogodišnja Ema Koronel Aispuro priznala je sudu u Vašingtonu da je pomagala Guzmanu u vođenju narko kartela Sinaloa i prilikom bekstva iz zatvora 2015.

Šezdesetrogodišnji Guzman trenutno služi doživotnu robiju u Koloradu zbog trgovine drogom i pranja novca.

Vlasti kažu da je kartel Sinaloa bio najveći dobavljač droge u Sjedinjenim Američkim Državama.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ko je Ema Koronel?

Pričalo se da je njemu dozvoljeno sve, a njoj samo da bude njegova žena. Međutim, priča o Emi Koronel nije tako jednostavna.

Oni koji je poznaju kažu da je svoj izgled "popravila" ugradivši silikone u grudi, a da je novac naveliko trošila na Prada tašne.

Iako se predstavljala kao skromna devojka iz malog grada, ona je odana supruga najmoćnijeg čoveka Meksika.

"Pratiću ga gde god da bude išao, " rekla je za Los Anđeles Tajms još 2017. godine.

"Zaljubljena sam u njega, on je otac moje dece."

Tokom suđenja El Čapu, Ema je dolazila svaki dan u sudnicu, sedeći u drugom redu, mužu je slala poljupce. Čak je podnela molbu sudiji sa željom da joj odobri da zagrli svog supruga, ali to joj nije bilo dozvoljeno.

Čak i dok su Guzmanovi krvavi zločini i bračne nesmotrenosti prikazivane na sudu, Ema se nije dala zbuniti - mirno je sedela na svom mestu. Kada je na sudu donet dokaz njihovih poruka u kojima El Čapo traži od Eme da sakrije oružje, njeno lice nije odavalo ništa. I Ema i El Čapo su tvrdili da ona nije bila umešana u kriminalne aktivnosti.

Kada je ljubavnica El Čapa, Lucero Gvadalupe Sančez Lopez izašla da svedoči, jecajući, mediji su preneli da je Ema bila mirna jer je savršeno dobro znala ko je El Čapo i ko su žene koje su se "motale" oko njega.

Nakon duge ćutnje, Ema odlučuje da da intervju za Los Anđeles Tajms. Cilj je bio da se popravi imidž slavnog El Čapa.

U pomenutom intervju Ema priča kako se upoznala sa moćnim El Čapom.

Upoznali su se kada je ona imala 17 godina, a on 49 godina.

"Plesao je sa drugom devojkom. Ja sam plesala sa svojim dečkom. Sreli smo se na sred podijuma i on mi se nasmešio. Kasnije mi je neko prišao i rekao mi: "Onaj čovek hoće da pleše sa tobom." A ja sam pristala," prikazala je Ema njihov sastanak kao ljubavni film.

Par se neko vreme zabavljao, da bi se 2007. godine venčali. "Bila je to jednostavna ceremonija sa prijateljima i rodbinom," rekla je Ema.

Međutim, istina je bila da ju je El Čapo proganjao, stigavši u njeno selo na motoru sa 400 muškaraca. Prijavio je na lokalni izbor za mis, a Ema je uskoro dobila i titulu najlepše žene na tom takmičenju.

2011. godine Ema je rodila blizankinje Emali i Mariju. El Čapo je insistirao da ona decu rodi u Kaliforniji kako bi mogle da imaju američko državljanstvo, jer je moćni čovek Meksika imao san da decu odgaja u Americi.

Pošto je godinama Guzman bio u bekstvu, par nije imao priliku da vreme provodi zajedno. Ema se brinula da ćerke "neće dobro upoznati oca", ali i da će steći pogrešnu sliku o njemu s obzirom da su na sudu izneti neki veoma "prljavi" detalji o tome kako je El Čapo silovao određene žene.

Iako je Ema uporno govorila da nije imala dodir sa drogom i mafijom ni tokom odrastanja, ni tokom braka sa El Čapom, istina je malo drugačija. Naime, izgleda da je njen otac, poznat u mafijaškim krugovima kao "Tast" inicirao Emino upoznavane sa Guzmanom. Te je kasnije i sam uhapšen, kao i Emina braća zbog umešanosti u kriminalne krugove.

Novinar koji je radio intervju sa Emom kaže da je ona žena koja će uraditi sve za svog muža, jer pripada onom tipu "žena (žene narko dilera) koje nemaju drugi izbor. Jednom kada uđu u taj krug, one ne mogu da izađu iz njega. Ne postoji način."

"Zamislite da imate samo 17 godina i živite u maloj zemlji. Njena porodica nema novca. Ona je ništa. Pojavljuje se kralj i zavodi je, a ona ima samo 17 godina. Kakvu odluku može da donese žena od 17 godina?

Ono što sam ja video je da on u nju ima poverenje. Zaista joj veruje. Ona je jedina žena u njegovom životu koja ga brani," naveo je novinar.

U međuvremenu El Čapo je smešten iza rešetaka i verovatno će ostati tamo do kraja svog života. A Ema? Njena sudbina je neizvesna. Ona za sada ima samo jedan izbor: Da bude uz svog supruga do kraja. Svog ili njegovog.

Njena poslednja objava na društvenim mrežama je iz 2021. godine i na njoj je Ema sa platinasto plavom kosom.

Da li je to bio način da pobegne od stare sebe?

Bilo kako bilo, dok Ema i El Čapo dane provode u zatvoru njihova deca bi trebalo da se nalaze u Los Anđelesu, mada se pouzdano ne zna ko je određen za njihovog staratelja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs