Neverovatno

I to je moguće: Prvi grad na svetu sa kontrolisanom temperaturom u Dubaiju! (VIDEO)

Ambiciozni projekat Svetski tržni centar obuhvatiće najveći tržni centar na svetu, 100 hotela, pozorišta, zabavni park i brojna zatvorena šetališta duga 7 kilometara koja će moći da se otvaraju
Zanimljivosti
22:40h Autor:
I to je moguće: Prvi grad na svetu sa kontrolisanom temperaturom u Dubaiju! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

Dubai će izgraditi prvi grad u kojem će temperatura biti kontrolisana! Ambiciozni projekat "Svetski tržni centar" obuhvatiće najveći tržni centar na svetu, zabavni park i brojna zatvorena šetališta koja će moći da se otvaraju.

http://www.youtube.com/watch?v=p-lUp9sUFZw
Za obilazak pešačke staze duge 7 kilometara nećete morati da budete izloženi vreloj pustinjskoj klimi, s obzirom da je u Dubaiju leti uobičajena temperatura 40 stepeni Celzijusovih.

"Svetski tržni centar" prostiraće se na 743.224 kvadratna metra, a u njemu će se nalaziti i pozorišta po ugledu na Brodvej i Ist End. Takođe, u njemu će se nalaziti 100 hotela, za smeštaj očekivanih 180 miliona posetilaca godišnje, prenosi Theverge.com.

"Cilj je da se stvori zatvoreni grad sa najboljim mogućnostima za zabavu unutar prijatnog okruženja", izjavio je premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bih Rašid al Maktum.

Još uvek nisu objavljeni budžet, niti rok za izgradnju ovog neverovatnog projekta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs