PAŽLJIVO PROČITAJTE

BOG NIKAD NE KASNI, SVE U ŽIVOTU SE DEŠAVA SA RAZLOGOM: Priča ove žene će vas uveriti u to!

Priča koja će vam promeniti pogled na svet

Zanimljivosti
Autor:
BOG NIKAD NE KASNI, SVE U ŽIVOTU SE DEŠAVA SA RAZLOGOM: Priča ove žene će vas uveriti u to!
ilustracija, Foto: Shutterstock

Toliko puta sam čula onaj kliše o upoznavanju prave osobe, u pravo vreme. Da se sve dešava onda kada je suđeno i da je potrebno samo verovati u dobre stavri i one će se desiti i da će mi neki osećaj unutašnji reći koja odluka je prava. Ovaj "recept" za sreću me je godinama samo iruturao i za mene te rečenice nisu imale nikakvog smisla.

Kako da znam da sam pronašla pravu osobu, posao o kojem sam sanjala ceo život i tako dalje?

Živela sam prosečno, upoznavala sam svakojake ljude, družila, zabavljala i raskidala, zaposlila se i dala otkaz, grešila i nastavljala dalje. Međutim, nikada nisam imala osećaj da potpuno radim nešto dobro, nešto što me usrećuje.

Sve je to trajalo tačno do trenutka kada su se rodile prve sumnje. Prve note teskobe u mom srcu i duši. Tačno do trenutka kada sam shvatila da sve vreme samo trčim u krug. Nisam osećala ni zadovoljstvo, ni radost. Jednog dana mi se javila pomisao i odlučila sam da život pretvorim u nešto dobro, u nešto jako dobro. Bilo je samo jedno pitanje: „Kako?“

Od detinjstva su me učili da će prave stvari sigurno doći. Ljudi na koje sam se ugledala, bili su uvereni da se ni u kom slučaju ne smem zadovoljiti malim stvarima.

To znači da u život trebamo da puštamo samo one ljude koji su nam slični, koji izvlače samo ono najbolje iz nas, koji nas motivišu. Da biramo samo one poslove koji ispunjavaju vaše srce. Da idemo napred i ne osvrćemo se na prošlost.

Stalno su me podsećali da Bog ima plan, a moj posao je da mu u potpunosti verujem i da ću mir i harmoniju naći tek kad se odreknem sebičnih želja.

Na početku sam ovaj savet shvatala pogrešno. Mislila sam da je baš svaka osoba koja uđe u moj život ona prava i da je tu sa razlogom. Međutim, to nije tako. Bog nam šalje razne ljude i sutuacije. Neke su ispravne, a neke su tu da nas nauče nečemu. Na nama je da pravimo prave izbore.

Mislila sam da ukoliko se potrudim da će se situacija promeniti, da će prijatelji postati bolji, ali to je daleko od istine.

Kada je pored vas prava osoba, bilo to prijatelj ili partner, to ćete i osetiti. Kada osetite neverovatnu smirenost u grudima, osećate kako vas vodi viša sila. Istovremeno se rađa unutrašnje samopouzdanje da ste na pravom putu i ​​sa pravom osobom. Jedino situacije koje izazivaju ovakva osećanja u vama su one na koje treba trošiti vreme i davati sebe.

Velika istina je: ako je nešto u redu, ne samo da ćete to osetiti, već ćete sigurno to i znati. Na vašem putu će biti divnih otkrića i gorkih razočaranja. A vaš zadatak je da osetite šta je ispravno, a šta ne. I najvažnije: ponovite poput mantre da ćete pre ili kasnije doći do onoga što je zaista vaše.

Kad pustiš Boga u svoje srce, otkriva se istinska lepota svega, bez obzira šta dodirneš. Sada ovaj stari kliše - „Ako je nešto u redu, osetićete“ - postaje mnogo jasniji.

Svi mi lutamo godinama u potrazi za „pravim“, često pristajući na manje od onoga što zaslužujemo, umesto da od samog starta pravimo ipravne odluke. Mada, možda nikad ne bih znala da cenim sve dobro, da nisam godinama pravila pogrešne izbore. Možda je sve to bio deo mog životnog puta i neka vrsta lekcije koja me je naučila zahvalnosti.

Bog ima savršen plan za svakog od nas i uvek nas vodi ka cilju, a koliko ćemo lutati do tog cilja zavisi isključivo od nas samih. Na tom putu ćemo nailaziti na prepreke i prilike. Od naših izbora i vere u bolje sutra zavisi koliko će nam trebati da stignemo do vrha.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs