Ne preterujte

Sve ih imamo u nekoj meri: 3 najgora ženska kompleksa

Predebela sam, telo mi je previše mlitavo i imam tone celulita, ten mi je katastrofa - svaka od nas je bar jednom to pomislila
Zanimljivosti
04:26h
Sve ih imamo u nekoj meri: 3 najgora ženska kompleksa
Foto: Shutterstock

Žene su stručnjaci kada je stvaranje kompleksa u pitanju. Nikada nisu zadovoljne svojim izgledom, a sada je došlo leto, razgolićavanje, skidanje u kupaće kostime i pokazivanje – svih tih nesavršenosti... Da, sve smo mi savršeno nesavršene, a umesto da to prihvatimo, stručnjaci smo za kukanje. Ali, činjenice tome ne idu u prilog!

1. Predebela sam

Modne trendove diktiraju modeli sa modnih pista, uglavnom vitke mlade devojke čija su tela "ispeglana" do nemogućih proporcija i "usavršena" u fotošopu. Ženski atributi tako odlaze u drugi plan. Mnoge žene smatraju da bi trebalo da izgube koji kilogram i osećaju se predebelo, posebno pred leto, kad ih uz to bombarduju ogromni plakati s manekenkama savršenih proporcija.

Obratite pažnju na ishranu - OVDE saznajte kada su žene najsklonije gojenju.

U stvarnosti, većina žena od 30 i kusur godina ne izgleda tako, već ženstvenije, s više oblina, pa ponekad i pokojim kilogramom viška, posebno u području stomaka, guze i bokova. Ređe su one koje mogu da jedu šta god i kada to žele, a da im se to ne primećuje.

Telo se s godinama razvija i retko ko može da ostane na nivou tinejdžerke. Zato je "umišljena" debljina jedan od najbesmislenijih kompleksa uzrokovanih medijskim obmanama i iskrivljenom percepcijom stvarnosti. To će vam potvrditi i muškarci – većina njih više voli obline nego štapiće. Prema tome – volite svoje telo i ne zamarajte se kilogramom viška!

Koji poznati muškarci imaju krupnije žene saznajte OVDE.

2. Telo mi je previše mlitavo i imam tone celulita

Volele biste da imate, na primer, guzu kao Dženifer Lopez ili kao vaša instruktorka pilatesa? Savršeno zategnuto telo i još bez trunke celulita zaista godi oku jer deluje čvrsto i zdravo, ali mali broj žena može njime da se pohvali.

Celulit

je rezultat gena, nepravilne ishrane i premalo kretanja, kojeg je u današnjem, pretežno sedalačkom načinu života, retko koja devojka ili žena pošteđena. Naravno, svakako nastojte da se bavite nekim sportom, koji će da učvrsti telo i oblikuje mišiće, i hranite se što zdravije, ali ako i uprkos tome niste zadovoljni svojim telom i osećate komplekse – prisetite se činjenice da vama to nije glavno zanimanje.

Kako da pobedite celulit pomoću namirnica iz kuhinje saznajte OVDE.

Savršeno telo mogu da imaju samo sportistkinje koje treniraju i po nekoliko sati dnevno, modeli čije nesavršenosti su obrađene u fotošopu ili poznate osobe koje imaju dovoljno živaca da se redovno bave isključivo zdravom ishranom, vežbanjem uz podršku trenera, kao i da pretrpe preobražaj pre izlaska pred kamere uz pomoć čete stilista i šminkera.

3. Ten mi je katastrofa

Preotvorene pore, previše mrljica, previše mladeža, bubuljice raznih boja i oblika... Sve to pred našim očima u ogledalu deluje dvostruko veće i vidljivo kao pod mikroskopom. Srećom, postoje kozmetička sredstva koja mogu da nam pomognu u prikrivanju neželjenih detalja, ali kad-tad, posebno u letnjim mesecima, u vreme plaža i kupanja, koža dolazi do izražaja u prirodnom obliku.

Koje su namirnice besprekoran ten saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs