pODSETIMO SE

SVE IZJAVE MUFTIJE ZUKORLIĆA KOJE SU ZAPANJILE SRBIJU: Smatrao da svaka žena do 30. godine treba da rodi 5-oro dece!

Zbog sumnje da je muftija Muamer Zukorlić umro zbog posledica trovanja, porodica je naložila ekshumaciju koja će se obaviti danas, 6. maja 2022. godine

Zanimljivosti
13:33h Autor:
SVE IZJAVE MUFTIJE ZUKORLIĆA KOJE SU ZAPANJILE SRBIJU: Smatrao da svaka žena do 30. godine treba da rodi 5-oro dece!
Foto: ATA Images

Povodom ekshumacije tela pokojnog muftije Zukorlića, njegov sin Usame Zukorlić je rekao:

"Ovo je jako težak trenutak za porodicu. Ko od porodica u životu ima susret sa ovakvim jednim činom i situacijom, tek je teško kada je u pitanju lider i predvodnik jednog naroda. Međutim, potreba za istinom i važnost pod kojim okolnostima je preselio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić nam je ispred emocija," istakao je on za televiziju Kurir.

Podsetimo, šta sve znamo o muftiji Zukorliću:

Bivši muftija Muamer Zukorlić bio je jedinstven po svojim ženama (javnosti poznate dve, spominjala se i treća) i stavovima prema nežnijem polu:

"Bio je smrt za žene"

Muamer Zukorlić bio je u braku sa Elmom Elif Zukorlić (37), koja mu je prva zakonita žena.

Ona potiče iz ugledne novopazarske porodice, a s decom živi u centru Novog Pazara, dok druga muftijina žena, koju je upoznao u Jordanu, po imenu Umeja, živi odvojeno sa svojom decom.

Islam dozvoljava svojim vernicima da imaju više supruga, pod uslovom da prethodnog bračnog partnera materijalno obezbede i da od prethodne supruge dobiju saglasnost za novi brak.

Poslednjih godina šuškalo se da je Zukorlić u vezi i sa trećom ženom, te je stoga dobio nadimak "smrt za žene". Žena sa kojom se tada viđao imala je samo 25 godina.

Ipak, on je zvanično imao dve žene, a u više navrata je isticao da je to njegova privatna stvar i da je bolje imati dve žene, nego imati jednu, a varati je.

Jedna od njih, Elma, generalni je menadžer univerziteta koji je osnovao u Novom Pazaru, sa njom ima četvoro dece, a ona je jedna od najlepših i najobrazovanijih Novopazarki.

"Suprug mi je bio najveća podrška kada sam osnovala svoju firmu i moram priznati da je u teškim trenucima, kada sam htela da odustanem, imao više vere u mene nego ja sama", rekla je Elma svojevremeno.

Bivši muftija otac je ukupno osmoro dece, a već se ostvario i u ulozi dede jer ima troje unučadi. Dolazak na svet nove dece beskrajno ga je usrećilo i smatrao je to božjim darom.

"Moja teorija je da svaka žena treba da od 20. do 30. godine rodi po petoro dece, a onda da se posveti karijeri. To je sasvim moguće, čak i preporučljivo, da na svake dve godine rodi po jedno dete. Takva žena će sigurno izgledati bolje i biti zdravija od one koja rodi jedno od 30. do 40. godine. Nekada, kada su žene rađale po petoro dece, nije bilo bolesti poput raka grlića materice, raka dojke i ostalih teških bolesti jer se rađanjem obnavljao organizam. Deca su nešto najvrednije. Kad rano dobijete dete je kao kada poranite, onda stignete sve da uradite. Posle 30, kada rodi decu, žena treba da se posveti karijeri. To je logičan redosled, a ne ovaj koji imamo danas ", rekao je tada Zukorlić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs