Bez tajni

Neka emotivni partner bude i vaš finansijski partner: Štedite novac zajedno!

Često grešimo kada od partnera krijemo inormacije vezane za novac ili kupovinu nekih nepredviđenih stvari. Ne narušavajte harmoničan odnos novcem
Zanimljivosti
08:12h Autor:
Neka emotivni partner bude i vaš finansijski partner: Štedite novac zajedno!
Foto: Shutterstock

Novac i finansijske poteškoće i službeno su najveći uzrok svađa u braku, a finansijske laži slobodno možemo zvati i garancijom za razvod, tvrde bračni savetnici. Čak 80 posto brakova završilo je razvodom zbog financijskih nesuglasica, a iako je retkost naći supružnike koji imaju isti pogled na finansije, od toga je bitnije koliko su oni iskreni.

To ne podrazumeva polaganje računa partneru za svaki potrošeni dinar, već zajednički dogovor o postupanju sa novcem i međusobno poverenje.

Zbog ovih 10 razloga se nikada nećete obogatiti, više možete da pročitate OVDE.

Skrivanje računa i troškova

Kupili ste nove cipele, ali naprosto ne možete to reći mužu jer će vam reći kako ih imate već 20 pari? Dobili ste saobraćajnu kaznu zbog prekoračenja brzine, a žena će vam zbog toga "popiti krv", jer ste sa tim novcem mogli kupiti usisavač?

Kako da vam plata što duže traje pročitajte OVDE.

Često rešenje za ove situacije su laž. Ipak, čak ni kod onih dobrostojećih parova ovakve laži druga strana neće dočekati bez ljutnje, kažu bračni savetnici. Naravno, mišljenje da bismo sve trebali govoriti partneru i dočekati odobravanje je utopija, ali onog koga smo odabrali kao životnog saputnika trebao bi biti i naš finansijski partner, a u svakoj uspešnoj kompaniji se partneri dogovaraju.

Evo idealnih saveta kako da jedete dobro a da opet uštedite novac, više nađite OVDE.

Tajna ušteđevina

Uopšteno ne postoji ništa loše u štednji, naročito u razdoblju teške finansijske krize. Ipak, štednja jednog partnera a da druga strana za taj novac ne zna je neka vrsta prevare. Bilo da je reč o "fondu za crne dane" ili nekoj vrsti osiguranja u slučaju razvoda braka, namera je očigledna a to je sakrivanje istine. Toga u ravnopravnom odnosu koji funkcioniše ne može i ne sme biti.

Ipak, sasvim je normalno da muž ili žena stave sa strane neki sitan novac za šoping, kaficu sa prijateljima ili hobi, ali odvajanje većih suma svakako je pokazatelj nepoverenja i u partnera, i u brak.

Zašto poznati Sting ne želi ništa da ostavi deci u nasledstvo pročitajte OVDE.

Tajno posuđivanje

Ova situacija relativno je česta u brakovima, a do nje dolazi nakon što dobar i blizak prijatelj zamoli jednog od supružnika da mu posudi određenu novčanu svotu. Ako su i supružnici u lošoj finansijskoj situaciji, obično jedna strana tajno posudi novac prijatelju. Ako se sazna za to, a to je vrlo moguće, poverenje je narušeno. Tajne guše odnos i omalovažavaju partnera. Ako ne možete bez tajni, tada imate problem na kojem morate raditi, ili se morate suočiti sa odnosom punim svađa i razočarenja, koji najčešće završi razvodom.

Kako novac povezuje parove čak i kada nestane ljubavi možete naći OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs