neviđeno

ONA IMA SAMO 10 GODINA, A VLASNICA JE FIRME! PLIVA U LUKSUZU I MOŽE U PENZIJU ZA PET GODINA: Neverovatno! (FOTO)

Malena Australijanska je preduzetnica sa samo 10 godina. Mama joj je PR,a tata radi kao bankar.

Zanimljivosti
Autor:
ONA IMA SAMO 10 GODINA, A VLASNICA JE FIRME! PLIVA U LUKSUZU I MOŽE U PENZIJU ZA PET GODINA: Neverovatno! (FOTO)
Foto: PrintscreenINstagram/pixiecurtis

Iako tek ide u osnovnu školu, Piksie Kurtis iz Australije ne mora da brine za budućnost, barem što se finansija tiče.

Ona ima samo 10 godina, a već je vlasnica svoje firme "Pixie's Fidgets" koju je otvorila uz malu pomoć majke Roksi Jacenko koja je inače PR i tate bankara. Stoga, ne čudi da devojčica pliva u novcu i voli luksuz.

Mama i ćerka službeno su pokrenule posao s igračkama u maju prošle godine. U prvih 48 sati njihove šarene igračke koje iskaču bile su potpuno rasprodate. Već u prvom mesecu nakon otvaranja, preko računa firme je prošlo 200.000 australijskih dolara.

Osim toga, njena mama je kreirala brend dodataka za kosu pod nazivom Pixie's Bows. Obe firme pripadaju pod Pixie’s Pixs - koji prodaje svakakve dečje igračke, odeću i druge potrepštine koje odobrava upravo 10-godišnjakinja.

Roksi kaže kako je sve to napravila kako bi njena ćerka mogla u penziju sa 15 godina, ako poželi. Međutim, napomenula je da je to malo verovatno, jer 'Pixie u sebi ima jak poduzetnički nagon'.

- Ono što mi je najuzbudljivije je taj preduzetnički duh koji poseduje u tako mladoj dobi. Ja ga nikad nisam imala, iako sam znala da moram uspeti u životu. Kada sam imala 14 godina, dobila sam posao u brzoj hrani jer su se takve stvari radile u moje vreme - prisetila se mama Roksi.

- Jako mi se sviđa njen preduzetnički nagon. Da, omogućila sam joj sve, ali ona to i dalje ima u sebi, i to mi je najveća nagrada - dodala je.

Roksi je uspešna preduzetnica koja se 2012. godine udala za bankara Olivera Kurtisa. Osim ove devojčice imaju i sina Huntera (6), a žive u vili u Sidneju vrednoj 6,6 miliona.

Bogatstvo i luksuzan život rado pokazuju na društvenim mrežama

Devojčica je nedavno na Instagramu pokazala nove štikle, nakon čega su usledili komentari mnogih ljudi kako je previše mlada za to.

Pokazala je i akrilne nokte, kao i luksuzne automobile koje joj je mama kupila 'jer želi da joj deca budu sigurna u saobraćaju.

- Za mene je od najveće važnosti da i ona i njen brat Hunter sigurno putuju, pa sam joj kupila auto. Očigledno je da ga ne vozi ona, nego se vozi u njemu kao i njen brat u školu i iz škole i na bilo kakve druge aktivnosti - kaže mama Roksi.

S obzirom na broj smrtnih slučajeva na našim putevima, njihova sigurnost mi je jako važna, pa ako to znači kupovinu automobila koji ima dodatne sigurnosne aspekte, to ću učiniti - pojasnila je, a prenosi The Sun.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs