NEVEROVATNO

7 NAJOPASNIJIH PUTEVA NA SVETU: Ovde prolaze samo oni najhrabriji! (FOTO)

Nećete verovati svojim očima da ovako nešto stvarno postoji

Zanimljivosti
Autor:
7 NAJOPASNIJIH PUTEVA NA SVETU: Ovde prolaze samo oni najhrabriji! (FOTO)
Foto: Shuterstock

Verovatno se i vama dogodilo makar jednom u životu da naiđete kolima na put za koji ste rekli "Nikada više ovuda". Ali, ako ste mislili da neki seoski put u našoj zemlji ili regionu treba da ponese titulu najgoreg, onda niste čuli za ovih 7:

Transfagarasan - Rumunija

Put je mešten u središtu planine Karpati, i uzdiže se do 2034 metara. Poznat je po spektakularnom pogledu.

Tijanmen, planinski put - Kina

Ovaj put je dugačak 10 kilometara, i sastoji se iz 99 ostrih i opasnih krivina.

Tijanmen
foto: Shutterstock

Sent Gotard - Švajcarska

Gotard je jedan od najviših i najizazovnijih planinskih puteva i nalazi se u švajcarskim Alpima. Dugačak je 64 kilometra i obiluje kako lrivinama, tako i neopisivo lepom prirodom koja vozačima pruža magičan pogled.

Ešima Ohaši most - Japan

Iako nije klasičan put, već most, Ešima Ohaši je veoma opasan za prelazak. On povezuje Macue i Sakaimento. Dugačak je 1,7 kilometara, a širok 12 metara. Njegova visina je korisna zbog toga što usled nje brodovi mogu nesmetano da se kreću.

Dalton - Aljaska

Put dužine 666 kilometara je gotovo sigurno najsnežniji i najledeniji put na svetu. Povezuje tri sela i kako kažu, putovanje kroz ovu ledenu državu čini samo još više uzbudljivim.

Dalton Aljaska
foto: Shuterstock

Tunel Gualiang - Kina

Izgrađen nakon što se srušio put koji se ranije koristio, ovaj tunel dužine 1.200 metara spaja više malih sela u okolini. Iako su kineski planinski putevi poznati po uzanim prelazima, ovaj put je možda i apsolutni pobednik u kategoriji uzanih i opasnih prelaza.

Tunel Gualiang
foto: Shuterstock

Kaukasus - Rusija

Ovaj vijugavi put povezuje jezer Ritsa i grad Soči, a prolazi koz impozantne i prelepe planinske masive u regionu. Međutim, samo kretanje po putu je jezivo i zastrašujuće, budući da je poznat po vijugavim krivinama i nagibima.

Kaukasus Rusija
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs