Obratite pažnju

ZAŠTO ODEĆU TREBA PRATI POSLE SVAKOG NOŠENJA, ČAK I NAJKRAĆEG: Obavezno!

Posledice se vide na koži

Zanimljivosti
Autor:
ZAŠTO ODEĆU TREBA PRATI POSLE SVAKOG NOŠENJA, ČAK I NAJKRAĆEG: Obavezno!
Foto: Shutterstock

„Ova majica nošena je samo jednom, mogu to opet da obučem pre nego što je stavim na pranje…“

Sigurno ste barem jednom pomislili ovo kada ste se spremali za novi dan, ali čak i ako još uvek miriše na omekšivač i dezodorans, nije dobro da nosite istu odeću koju ste već jednom oblačili.

Iako na prvu ne izgleda tako, sigurno je upila znoj tokom prvog nošenja, a samim time su se stvorile i bakterije. Sve to može dovesti do neželjenih posledica – i to na vašem telu.

Kako prenosi Bright Side, zbog nošenja neoprane odeće mogu se pojaviti akne na leđima i grudima. Ako ste primetili da se često stvaraju u poslednje vreme, a niste menjali kozmetičke proizvode ili nešto u ishrani, možda je u pitanju nedovoljno čista odeća. Raširile su se bakterije i znoj, začepile su se pore i nastale akne.

Osim njih, može doći do pojave iritantnijih stanja na koži – osipa, crvenila i svraba. Jednostavno, znoj koji je nošena majica upila iritira kožu i dolazi do crvenila, sitnih tačkica i svraba. Ovo se posebno događa kad je majica od sintetičkih materijala.

Veći deo bakterija stvorio se zbog vašeg znoja, masnoće i mrtvih ćelija kože, ali setite se samo gde ste sve bili u majici i na kakve ste se površine naslanjali – radni sto u kancelariji, lift, sedište u javnom prevozu… Na tim mestima nalaze se i tuđe bakterije, a nikako ne želite da ih prenosite na svoje telo. Zato nakon svakog nošenja, čak i onog kraćeg, odeću stavite na pranje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs