Novi pristup Starom zavetu

Biblija u stripu - najkompletnije izdanje uskoro u SAD

Hrišćanski izdavač sa sedištem na Floridi prva četiri toma strip-Biblije objaviće do kraja ove godine i oni će pokriti Stari zavet. Novi zavet biće objavljen iduće godine
Zanimljivosti
13:28h
Biblija u stripu - najkompletnije izdanje uskoro u SAD

Od stvaranja sveta i Potopa, do Knjige otkrovenja, strip verzija cele Biblije u 12 tomova i na 2.000 stranica biće uskoro objavljena u Americi i to je, prema rečima izdavača Kingstona, najkompletnija grafička adaptacija Biblije ikada.

Strip verzija namenena je učenju i objašnjavanju velikih priča i tema u Bibliji na istorijski i hronološki način.

Izvršni direktor kompanije Art Ajris kaže da je cilj Kingstona da postane Marvel na verskom tržištu ,a Biblija u stripu će biti srce njihove ponude.

"Biblija je stalno najprodavanija knjiga na svetu. Serija Biblija na Historiju bila je najgledanija kablovska emisija ikada. Verujemo da će i Kingstonova Biblija biti besmrtni proizvod na tržištu", rekao je on.

Ajris se nada da će nova verzija pomoći čitaocima da bolje razumeju Bibliju. "Uvek me šokira neobaveštenost kada je reč o Bibliji ne samo kod javnosti već i kod vernika. Osetio sam da je bio potreban grafički most i hronološka struktura kako bi, naročito mladi, razumeli velike teme Biblije. Većina naših umetnika radila je sa Marvelom i DC pa će pomoći da ova neverovatna umetnost zaživi a deca razumeju biblijske tekstove", rekao je on.

Kingstonova adaptacija nije prva grafička verzija Biblije. DC je 1975. adaptirao prva poglavlja Postanja, a u bivšoj Jugoslaviji Bibliju u stripu objavila je još davne 1979. Duhovna stvarnost iz Zagreba, a 2007. Soterija iz Beograda.

Ajris tvrdi da će verzija od 12 tomova biti najkompletnija grafička adaptacija Biblije ikada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs