Nije na odmet znati

Da li ste znali: Zanimljive činjenice koje će vas zabaviti!

Možda vam ove činjenice nikada u životu neće zatrebati ali dobro je znati ih jer ko zna, možda vas uz put i zabave
Zanimljivosti
05:54h Autor:
Da li ste znali: Zanimljive činjenice koje će vas zabaviti!
Foto: Shutterstock

Glumac Rouan Atkinson koga zbog uloge većina ljudi zove samo "Mr. Bin" ima koeficijent inteligencije 178.

Kada je Staljinov sin pokušao da izvrši samoubistvo tako što se upucao, sve što je Staljin rekao kada ga je video da je preživeo bilo je:" Čak ne zna ni da se ubije kako treba."

Ključeve najvažnije hrišćanse crkve na svetu, Hrama Vaskrsenja Hristovog u Jerusalimu, čuvaju dve muslimanske porodice. Oni svako jutro u 4:30 otključavaju vrata crkve i ponovo ih zaključavaju u 19:30 svako veče. Ova tradicija je neprekinuta od 1187. godine.

Ukoliko zaposleni u Google-u umre, njegov supružnik će dobijati polovinu plate narednih 10 godina, kao i dividende na akcije. Ukoliko je zaposleni imao i decu, dobijaće 1000 dolara svakog meseca do devetnaeste godine.

Prosečan komarac ima 47 zuba!

Prvi grad na svetu koji je dostigao milion stanovnika bio je Rim, 133. godine pre nove ere. London je milionitog stanovnika dobio tek 1810., a Njujork 1875. godine. Danas u svetu ima oko 300 gradova sa više od milion stanovnika.

U ruševinama Pompeje - razorene i zatrpane 79. godine, za vreme erupcije Vezuva - nađena je jedna radionica za izradu sapuna kao i sapun izliven u kalupe. Naučnici smatraju da je sapun bio izrađen istog dana kad je Pompeja stradala.

Slonu velike uši služe za rashlađivanje i ima preko 100.000 mišica u surli, a ni jednu kost.

Konj ne može da povraća.

Orlovi mogu živeti u ropstvu ne vise od 46 dana.

Na vrhuncu moći, oko 400. godine pre nove ere, Sparta je imala 25.000 građana i 500.000 robova.

Na komemoraciji Nikoli Tesli u Njujorku po njegovoj želji svirana je srpska rodoljubna pesma "Tamo daleko". Govorio je gradonačelnik Njujorka, Fjorelo la Gvardija a sve prenosio Radio Njujork. Teslini posmrtni ostaci su kasnije preneti u Beograd.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs