Stara verovanja

AKO VAM MAČKA DOĐE NA VRATA, I NE ŽELI DA ODE: Evo šta to znači!

U Indiji su verovali da će, ako vam u kuću dođe nečija mačka, uskoro biti venčanje ili vas čeka proširenje porodice

Zanimljivosti
Autor:
AKO VAM MAČKA DOĐE NA VRATA, I NE ŽELI DA ODE: Evo šta to znači!
Foto: Shutterstock

Mačke se smatraju specifičnim životinjama ne samo zbog svoje umiljatosti i gracioznosti, već i od doba drevnog Egipta smatra se da one zrače posebnom energijom, piše Sensa. Postoji verovanje da mačka štiti svog vlasnika od negativne energije, ali šta znači kada se tuđa mačka pojavi pred vašim vratima ili uđe u vašu kuću i ne želi da izađe?

Postoji verovanje da ako je mačka stigla u vašu kuću i ne želi da izađe, to može ukazivati na to da je osetila približavanje nevolja i da je došla da ih otera. U mnogim narodima mačka koja je sama došla u kuću neke osobe donosi prosperitet i sreću, ali i da vas štiti od negativnih vibracija spolja i toksičnih ljudi.

U različitim kulturama postoji više značenja i simbola vezanih za dolazak mačke:

1. U Indiji su verovali da će, ako vam u kuću dođe nečija mačka, uskoro biti venčanje ili vas čeka proširenje porodice.

2. Osoba koju je ova životinja izabrala za vlasnika uskoro može očekivati srećne promene u životu.

3. Smatralo se da usvojeno mače štiti porodicu od nepovoljne energije.

4. Trudna mačka na kućnom pragu je i test i dobar znak. Ona neće doći u dom u kojem vlada energetski haor, već ih privlače mesta koja zrače pozitivnom energijom. Njeno pojavljivanje na kućnom pragu ukazuje na to da vas čekaju sreća, uspeh i blagostanje, a posebno ako se pobrinete za mačiće (preuzmete brigu ili udomite kod nekoga).

5. Mačka koja se pojavi na kućnom pragu sa mačićima predstavlja poboljšanje finansijske situacije i obilje. Da bi se ovaj predznak ostvario, svi mačići moraju biti stavljeni u dobre ruke, a jedan možete zadržati za sebe.

Mačka, Mače
foto: Shutterstock

6. Mačka koja zaluta u kuću usamljene osobe može ukazivati na skoriji susret sa srodnom dušom, ali i napredovanje u karijeri za one koji su započeli novi posao.

Prema starim verovanjima i boja mačke koja dolazi ima posebno energetsko značenje:

1. Crna mačka ukazuje da u bliskoj budućnosti možete očekivati dobre vesti, trebalo bi se dogoditi nešto neočekivano i prijatno. Zabluda je da su crne mačke simbol negativnosti, jer one zapravo privlače obilje i sreću u dom.

2. Snežno bela mačka donosi finansijsko blagostanje, uspeh u svim stvarima i vitalnu energiju.

3. Riđa mačka ukazuje na promenu zanimanja ili unapređenje. Privlači nove prijatelje i donosi ljubav, kao i zaštititu od finansijskih problema.

4. Siva mačka je simbol uzajamne ljubavi, a ukazuje i na novu vezu ili jačanje onih koji već postoje. Kada se pojavi na kućnom pragu, smatra se da donosi zaštitu od ljudi koji zrače negativnom energijom.

5. Trobojna mačka je simbol dobrog raspoloženja, osećaj sreće, emotivnog napretka i životnih lekcija. Prema verovanju ne treba je oteriti ili uvrediti jer to ukazuje na nepovoljne situacije.

Ako se krznena lepotica pojavi pred vašim domom, pomazite je nahranite i podelite sa njom ljubav, jer tako privlačite pozitivnu energiju i činite dobro delo koje se može umnožiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs