Misterija

DEVOJKA OTETA DOK JE PRIČALA TELEFONOM SA VERENIKOM: Da li je moguće da je narko kartel oteo i ubio pogrešnu ženu!?

Trideset godina njeni roditelji ne znaju šta se desilo njihovoj ćerki

Zanimljivosti
18:05h Autor:
DEVOJKA OTETA DOK JE PRIČALA TELEFONOM SA VERENIKOM: Da li je moguće da je narko kartel oteo i ubio pogrešnu ženu!?
Foto: Printscreen/youtube/ KCTV5 News

Činilo se da je Angela Hamond miljenica sreće. Lepa dvadesetogodišnjakinja živela je u Klintonu, ljupkom i naoko mirnom gradiću u američkoj saveznoj državi Misuri, imala je dobro plaćen posao u banci i roditelje koji su je obožavali, a dugogodišnji dečko Rob Skafer, uspešan sportista, nedavno ju je zaprosio. Kad je saznala da čeka bebu, poslednji komad životne slagalice seo joj je na svoje mesto. Četiri meseca kasnije, sve će joj biti oduzeto.

Dana 4. aprila 1991. godine, Angela je popila kafu s prijateljicom, nakon čega je automobilom krenula prema verenikovom stanu. Kako su toga dana planirali izlet, zaustavila se pored telefonske govornice, tek nekoliko blokova udaljene od Robove kuće, i telefonirala mu kako bi proverila da li je spreman za pokret. Dok se par dogovarao oko stvari koje su hteli da ponesu na piknik, mlada žena je primetila da tamnozeleni “Fordov” kamionet uporno kruži oko kvarta. Njena uznemirenost prešla je u paniku kad je iz vozila, koje se parkiralo u blizini, izišao visoki muškarac neuredne brade i zaputio se ravno prema njoj. Drhtavim glasom, ispričala je partneru što se događa.

"Smesta dolazim! Do tebe sam za nekoliko minuta!”, viknuo je ovaj, ali Angela ga je zaustavila. “Čini se da ipak ne ide prema govornici… Vratio se do automobila i baterijskom lampom svetli ispod njega. Možda je nešto izgubio?”, rekla je. Nije prošla ni minuta, a njen glas ponovno je počeo drhtati. “Dovraga, vraća se! Vraća se! Šta da radim?”, povikala je, na što je njen dečko pojurio da je spasi. Zadnje što je čuo pre nego što je poklopio slušalicu bio je vrisak žene koju je obožavao, s kojom je planirao provesti ostatak života.

Jureći kao da ga svi vragovi gone, do govornice se dovezao za manje od pet minuta, na vreme da posvedoči otmici: u vozilu koje je jurilo u suprotnom smeru, tamnozelenom “Fordovom” kanionetu, ugledao je Angelu, zavezanu na zadnjem sedištu! Naglo zakočivši, gurnuo je menjač u rikverc i okrenuo vozilo, da bi se potom dao u poteru za otmičarem. Ko zna, možda bi ga i uhvatio da nije, grubo rukujući menjačem, oštetio prenos. Njegovo vozilo zaustavilo se nasred ulice, a on je nemoćno posmatrao kako “Ford”, zajedno s ljubavlju njegova života, nestaje na horizontu. Nikada više neće videti svoju Angelu.

Isprva, policajci su bili skeptični prema njegovoj priči, smatrajući ga glavnim osumnjičenim za zločin, no nekoliko svedoka potvrdilo je da se tim područjem kretao sumnjivi zeleni kamionet. Osim toga, mladić je prošao na detektoru laži, a svi poznanici para njihovu su vezu opisali kao idiličnu. Nakon toga, predstavnici zakona dali su se u potragu za opisanim automobilom i vozačem no, unatoč mnoštvu dojava, nisu uspeli da ih lociraju.. Angelin nestanak povezali su s dve prijašnje otmice mladih devojaka, koje su završile kobno – silovanjem i ubistvom - no snažnija veza između tri slučaja nikada nije uspostavljena. Kako Angelino telo– pretpostavlja se da je mrtva – nije pronađeno, istraga je zašla u slepu ulicu.

Sve donedavno, predmet je ležao među nerešenim slučajevima policijske stanice u Klintonu. Pre nekoliko meseci, otkriven je novi trag – preciznije, stari trag koji je promaknuo prvim istražiteljima! Proučavajući slučajeve, detektiv Paul Abot je među hrpom dokumenata otkrio zahtev za otkupninom, poslat na dan Angeline otmice. Bio je sastavljen od slova isečeih iz novina i poslat porodici iz Klintona, koja je živela nedaleko od Angele. Taj komad papira iskusnom je istražitelju pružio ono što je njegovim kolegama, odveć fokusiranim na Angelinog partnera i tajanstvenog serijskog ubicu, promaklo– motiv! Poruka je, naime, bila poslata na adresu policijskog doušnika, koji je – u zamenu za imunitet – pristao da svedoči protiv pripadnika lokalnog narko-podzemlja. Indikativno, njegova ćerka također se zvala Angela, bila je tek godinu dana starija od otete devojke, a filzčki joj je ličila kao da su sestre! Je li moguće da se radilo o zameni identiteta? Da li je stvarna žrtva trebala biti ćerka čoveka koji je moćne trgovce drogom mogao baciti na kolena? Jesu li je kriminalci ubili iz osvete ili pak zbog upozorenja? Premda za sada nema čvrstih dokaza za ovu pretpostavku, istraga je ponovno otvorena, a Angelini roditelji su, nakon dve decenije agonije, po prvi put osetili tračak nade da bi mogli saznati kakva je sudbina snašla njihovu jedinicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs