Iz astro ugla

Horoskop za maj: Bikove očekuje nova ljubav, Rakovima stare emocije prave problem!

Slobodni Ovnovi dobijaju šansu da im se u maju ostvari veza kakvu odavno priželjkuju, dok je za Blizancima neko potpuno odlepio, ali još uvek ne sme da prizna
Zanimljivosti
19:14h
Horoskop za maj: Bikove očekuje nova ljubav, Rakovima stare emocije prave problem!
Foto: Shutterstock

OvanPosao: tokom maja, posla će svakako biti preko glave, biće i novca, samo kako novac dođe tako će i odlaziti. Otvaranje prema javnosti i olakšana komunikacija sa saradnicima ili nadređenima će u prvoj polovini maja "pogurati" stvari koje su kaskale prethodnih meseci. Ukoliko se bavite trgovinom, uslugama ili radite na organizaciji, ovo će svakako biti odličan period. Od 10. maja obratite pažnju na ugovore i dogovore vezane za posao. Nepredviđeni troškovi i čekanje na realizaciju posla je izvesno. Krajem meseca, polako se vraćate u poslovnu kolotečinu. Izbegavajte ulaganja i vanredne troškove vezane za kuću ili posao.

Ljubav: tranzitna Venera u vašem znaku doneće pravo osveženje svima koji su usamljeni. Emocionalno zadovoljstvo se, tokom maja, doseže sitnim stvarima (privatne zabave, druženja) ali i ozbiljnom šansom da se ostvari ljubavna veza kakvu odavno priželjkujete, ukoliko ste usamljeni. Vaša dečija otvorenost, pa i brzopletost, može uzrokovati nevolje ukoliko ste već u nekom obliku zajedništva, a pokušate da koketirate sa drugom osobom. Vraćanje na osobu koju odavno znate, a čak vam je bila i antipatična neko vreme je moguće.

Zdravlje: prolazni problemi sa urogenitalnim traktom ili disanjem.

OVDE pročitajte značenje dana u sedmici iz astrološkog ugla.

BikPosao: U vama već neko vreme tinja želja za promenom. Od 10.maja kreće period kada ćete podvući crtu i rešiti da dovedete stvari u red. Iznenadićete i svoje najbliže odlučnošću i novim idejama. Ako ste nezaposleni, od tog perioda možete naći novi posao. Finansijska situacija je nestabilna, ali vas tokom ovog meseca očekuje više manjih dobitaka. Sredina meseca nije povoljna za putovanja, kao ni za saradnju sa strancima. Neko u koga imate poverenja iz poslovnog okruženja vam okreće leđa, budite oprezni.

Ljubav: Ako ste slobodni, sredinom meseca nova ljubav će vam zalupati na vrata svom svojom silinom. Mladolika osoba koju ste upoznali preko posla će vam otvoreno izraziti ljubav koja će zbog okolnosti morati za početak da bude tajna. Ako ste zauzeti, partnerova sumnjičavost i ljubomora će vam praviti probleme. Razmislite da li ste zapravo i želeli da vidite tu reakciju. Pokušajte tokom meseca da razgovarate, ali i da uvedete novine u vaš odnos, koji je upao u kolotečinu, a vaša želja za promenom vas odvlači u flert, koji nije ni malo bezazlen. Oboje ste rastrzani poslovnim i svakodnevnim obavezama, pa ste vaš odnos stavili u drugi plan.

Zdravlje: Problemi sa reproduktivnim organima.

OVDE saznajte koji fetiš skriva vaš horoskopski znak.

Blizanci

Posao: sada je pravo vreme da uradite nešto kreativno, spojite lepo i korisno. Ukoliko imate neki hobi ili dopunsko interesovanje, eto šanse da se zarade pare posle 20.maja. Vodite računa o troškovima. Koliko god da zaradjujete, zatrčavanje i kupovina srednimo meseca, vas mogu ostaviti bez novca. Kako god, vi ste osoba, koja ne voli da štedi ni na sebi, a ni na onima koje voli. Ali, sada je vreme da se polako troškovi svode na neophodno (ne kažem jeftino). Ukoliko niste do sada, razmišljanje o ulaganju u privatni posao kreće. Bavljenje domom i pokušaj prodaje nekretnina je aktuelano.

Ljubav: Neko je "poludeo" za vama. Samo još da sme da kaže. Osoba sa puta ili neko koga poznajete preko prijatelja, sada razmišlja o vama. Ukoliko ste zauzeti, prethodne zime ste bili u trpnoj fazi ili fazi rušenja odnosa. Sada je vreme da se stvari menjaju, naročito od zadnje nedelje maja. Proverite dobro partnerove finansije, moguće je da nešto od vas krije. Tranzitni Mars, iz vašeg petog polja, posle 20.maja menja pravac kretanja, pa će zapaliće vatru u segmentu emocija, nakon dugo vremena, i eto šanse za realizaciju odnosa ili konačne odluke ukoliko ste u dužoj vezi.

Zdravlje: Redukcija hrane, dijeta ili jednostavno potreba da se uvede novi režim u ishrani je obavezan.

OVDE pročitajte kako vaš horoskopski znak podnosi apstinenciju.

Rak

Posao: Trudite se da držite stvari pod kontrolom, ali neplanirane okolnosti na poslu vas izbacuju iz ritma. Očekuje vas buran poslovni mesec. Teško ćete balansirati između poslovnih i privatnih obaveza. Preterano oslanjanje na bliske saradnike vam pravi problem, nećete moći da računate čak ni na podršku prijatelja. Ubrzani tempo će vam praviti paniku i strah da li ćete u roku moći da sve završite. Stabilizacija i razrešenje problema u koje ste upali ne svojom krivicom kreće tek od kraja meseca. Prestanite da razmišljate o propuštenim prilikama i gledajte napred.

Ljubav: Emotivna situacija će do kraja meseca biti neizvesna. Ako ste zauzeti, bićete razapeti između želje da sačuvate odnos i nedostatka poverenja koji prožima vaš odnos. Sredinom meseca obostrana nervoza može napraviti veliku svadju koja može da dovede i do prekida veze. Sačuvajte prisebnost, saslušajte svoj unutrašnji glas i intuiciju. Ako ste slobodni, obnavljate komunikaciju sa nekim koga niste preboleli, stare emocije još uvek prave problem, a vi želite da dokažete nekome šta je izgubio.

Zdravlje: Umor i iscrpljenost.

Lav

Posao: tranzitni Mars, vladar vašeg 09. polja, u vašem 03. polju, tokom meseca, u promeni smera kretanja, ukazuje na mogućnost da iskusite dodatnu finansijsko opterećenje kroz pravna pitanja, ili će vam se pružiti prilika da zaradite više para kroz saradnju sa strancima. Mars će još jednom zatvoriti kvadrat sa tranzitnim Jupiterom iz vašeg 12. polja, pa će zakonska pitanja zahtevati vašu pažnju. Sredinom meseca su moguća vraćanja na konfliktne situacije sa saradnicima i iznenadjujuća podrška nadređenih. Finansijska opterećenja su moguća, a osećaj "stezanja kaiša" je naglašen, koliko god to Lavovima ide na živce.

Ljubav: tranzit Venere kroz vaše deveto polje, dovodi emotivni plan u centar pažnje. Ukoliko se nalazite u ozbiljnijoj vezi, ovaj period bi mogao da donese pomalo ishitrenu reakciju sa vaše strane, i "napad" ljubomore sa strane partnera krajem početkom meseca. Od 17.maja emocije će biti daleko harmoničnije. Slobodni Lavovi, mogu sredinom maja upoznati interesantnu osobu posredstvom prijatelja i započeti intenzivnu komunikaciju sa istom. Ne ubrzavajte razvoj odnosa. Budite strpljiviji.

Zdravlje: prolazne glavobolje i oscilacije u krvnom pritisku.

OVDE pročitajte koje su vaše emotivne potrebe prema horoskopu.

Devica

Posao: Koliko god da pazite novac kao da vam prolazi kroz prste. Nemojte padati u očaj, od kraja meseca finansije posle dužeg vremena će krenuti da se stabilizuju. Dobre poslovne prilike treba uhvatiti, pojavljuje vam se mogućnost za dodatni izvor zarade koji svakako treba da iskoristite. Vaši nadređeni će pratiti koliko ste posvećeni poslu, pa je dobar trenutak da se dokažete i zadobijete poverenje. Ispratite ideje koje će imati neko od vaših bliskih saradnika, popraviće vam se komunikacija i odnosi sa kolegama, a to će svakako poboljšati sveukupnu produktivnost.

Ljubav: Emotivna nesigurnost i melanholija prolaze već od sredine meseca. Bićete otvoreniji za komunikaciju, ali i nova poznanstva. Ako ste slobodni, privlači vas zabranjeno voće. Neko se ozbiljno nameračio da vas uvuče u svoju mrežu i osvoji, ali vaša opreznost je u ovom trenutku više nego poželjna. Iako u vama može da se pojavi želja za avanturom, pokušajte da ipak ostanete nogama čvrsto na zemlji. Ako ste zauzeti, nesporazum izmedju vas i partnera će poljuljati poverenje koje imate. Zbunjuje vas partnerovo ponašanje i zatvorenost, ako tražite dlaku u jajetu sasvim sigurno ćete je naći. Pokušajte da ne provocirate besciljne sukobe koji mogu samo da vas udalje jedno od drugog.

Zdravlje: Prekontrolišite pritisak i više se krećite.

OVDE pročitajte kako najlakše da zavedete koji horoskopski znak.

Vaga

Posao: ekstremni prohtevi okoline u odnosu na vaše finansije rastu. Velike zamisli i pokušaj da se rasčiste odnosi vezani za nekretnine ili veća finansijka ulaganja dolaze na red. Iako ćete, punim gasom, početkom meseca želeti da ostvarite mnoge ciljeve, od treće nedelje maja, videćete da neće ići baš lako. Ukoliko vam neko duguje novac, iskoristite drugu nedelju za vraćanje starih dugova. Ugovori, rešenja ili promene na poslu, mogu se ostvariti krajem meseca na vašu dobit. Povratak elana i posla kreće posle 22.maja.

Ljubav: interesovanje nekog prijatelja ili osobe iz prošlosti za vas, vam vraća osmeh na lice. U dilemi ste šta dalje sa postojećim partnerom, koji počinje da predstavlja teret. Potrebu za koketiranjem nadomestiće sjajan provod sa prijateljima. Krajem meseca, moguće je interesovanje stranca za vas.

Zdravlje: bavljenje sportom ili kraći odlazak na put za vikend bi popravio nemiran san i osetljive krvne sudove.

Škorpija

Posao: Ako ste nezaposleni nemojte propustiti priliku sredinom meseca, od vas će se tražiti brz odgovor, pa se potrudite da odreagujete na vreme. Ako imate stalni posao, moraćete da se potrudite i da ga zadržite, ako to i želite. vaše strpljenje je na izmaku snage, pored svega sustižu vas i nedovršene obaveze koje samo još pogoršavaju situaciju. Isplivaće razne intrige koje se već neko vreme pletu oko vas, koje će uticati i na vaš odnos sa nadredjenima. Vaša snalažljivost u kriznim situacijama sada može da dodje do izražaja, pažljivo osmislite svaki vaš korak. Do kraja meseca ćete uspeti da izadjete iz začaranog kruga.

Ljubav: Početak meseca će vam delovati kao da ste u epizodi Skrivene kamere. Iznenadiće vas postupci osobe do koje vam je stalo, medjutim koliko god delovalo sve čudno, od 20. maja situacija će krenuti da se stabilizuje. Ako ste slobodni, mogu se roditi emocije sa osobom sa kojom ste u poslovnom kontaktu. Ako ste zauzeti, partnerove nepredvidive reakcije će vas nervirati i praviti haos u odnosu, posebno što će mnoge stvari biti preuveličane. Ako zadržite hladnu glavu prevazilazite krizu, u suprotnom može doći do kratkog prekida.

Zdravlje: Manji problemi sa bešikom.

OVDE pročitajte koje su fizičke crte karakteristične za koji horoskopski znak.

Strelac

Posao: Potreba za pomaganjem drugima, kao i razumevanje za probleme saradnika, biće aktuelno čitav mesec. Mnogi nenaplaćeni računi ali i troškovi dolaze u prvoj polovini meseca. Izbegavajte pozajmice, ali insistirajte i na svom novcu. Ukoliko ste dužni na bilo koji način, do 24. maja ćete plaćati stare račune. Pokušate li da uštedite na bilo čemu, platićete mnogo više sredinom meseca. Sredinu meseca će obeležiti duplirani troškovi oko iste stvari. Ipak, maj nudi šanse za popravljanje posla i konačno "disanje" na finansijskom planu od kraja meseca.

Ljubav: Zauzeti Strelčevi mogu se potpuno zbuniti početkom meseca, jer će najednom postati predmet interesovanja drugom polu. Prolazni stresovi sa postojećim partnerom, mogu vas baciti u situaciju da razmišljate i o nekom drugoj osobi. Naravno, fizički udaljenoj osobi. Ukoliko ste usamljeni, primate komplimente i pokušavate da obnovite komunikaciju sa nekim iz prošlosti.

Zdravlje: Veću pažnju posvetite ishrani i izbegavajte unošenje otrovnih materija poput nikotina, alkohola ili prekomerno konzumiranje kafe.

Jarac

Posao: Umorni ste od konstantne promene planova, ali ovaj mesec ćete mnogo lakše pregurati. Polako se vraćate u dobar ritam, a bolja saradnja i komunikacija sa saradnicima vam daje snagu. Oslonite se na mlađe kolege koji vam izlaze u susret, a i razumeju vaše ideje i zahteve. Vreme je da se posao podeli na više ljudi, ne možete, ipak, sve sami, gomilanje obaveza će vam samo stvarati paniku. Finansije će krenuti na bolje, ali samo dobrom organizacijom ćete moći i da zadržite nešto novca. Rizične finansijske transakcije koje vam se preko starije osobe, pokušajte da izbegnete.

Ljubav: Partnerski odnosi će biti narušeni zbog ljubomore i posesivnosti. Primećujete više mane partnera nego vrline. Vaše emocije su okupirane sitnicama, umesto da rešite problem koji već neko vreme kvari vaš odnos. Emocije postoje i obostrane su, ali vama je teško da u to verujete. Ako ste slobodni, osetićete snažnu hemiju prema nekome ko ne odgovara vašim kriterijumima. Zapravo niste sigurni da li vas ta osoba privlači ili vas nervira. Od kraja meseca shvatićete da u tom odnosu, ipak, ima nešto više od jake hemije.

Zdravlje: Oslabljen vam je imunitet.

Vodolija

Posao: Kombinacije i ekonomske egzibicije, tako bi najlakše opisali mesec koji je pred nama. Ne podnosite rutinu i disciplinu svake vrste. Najproduktivniji ste kada vam se ostavi "prirodno pravo" na izbor. Ukoliko radite svoj posao kad hoćete i koliko hoćete, ovo je sjajan mesec za vas, naročito sam kraj meseca. Izbegavajte udruživanja sa prijateljima i pokretanje privatnog – “legalnog” posla. Zaraditie novac na brzinu (trgovina?). Posredovanje prijatelja i nagli preokret situacije krajem meseca na finansijskom planu popraviće ne samo mesec, nego i celu godinu. Srećno.

Ljubav: neko vam se dopao kao prijatelj ili partner? E, kada biste vi to samo znali. Pomalo poljuljanog samopouzdanja, rešićete da od ozbiljne simpatije, napravite prijateljstvo. Ljubav se sada razvija u drugačijem kulturnom okruženju od vašeg, ili jednostavno je možete ostvariti sa nekim strancem.Veza sa filozofom ili obrazovanom osobom dolazi na red. Fascinacija uspešnim partnerom, može vam dati stimulaciju za otvaranje i direktnije razgovore. Romansa na vidiku, na žalost kratkog daha.

Zdravlje: proverite cirkulaciju. San je postao hronični problem.

RibePosao: Udarci sa svih strana, a vi uspevate da isplivate iz svega. Ako se malo povučete i distancirate od silnih reči koje dolaze do vas, shvatićete da pola od toga nema veze sa realnom situacijom. Ne popuštate pod pritiskom koji vam se nameće. Vaša intuicija vam govori da neko sa kim sarađujete želi da vam nešto sakrije, ovaj put ne grešite. Posebno ako osećate da vas neko požuruje u vezi odluka koje treba da donesete, obavezno zastanite i dobro izanalizirajte svoje naredne korake. Finasijski problemi u kojima se nalazite se rešavaju od kraja meseca.

Ljubav: Sve posmatrate preuveličano kao da gledate kroz lupu. Koliko god da se trudite ne polazi vam za rukom da budete realni. Pored svega se osećate povređeno, međutim razmislite da niste neke stvari pogrešno protumačili. Ako ste u vezi, partner će biti spreman da objasni sve što vas je mučilo, međutim vas i dalje razdire nesigurnost. Ako ste slobodni, do kraja meseca nećete biti zainteresovani za emotivno vezivanje. Od 29. maja mlađa osoba će zadobiti vašu pažnju, prijaće vam komunikacija koja će vam uliti poverenje, a zabaviće vas i svojim smislom za humor.

Zdravlje: Obratite pažnju na ishranu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs