Ovo morate da vidite

Čudo iz Srbije: Crteži 11-godišnjeg dečaka u svetskim medijima(FOTO,VIDEO)

Beogradski osnovac Dušan Krolica i autor neverovatnih crteža naučio je da crta pre nego što je prohodao, sa dve godine, a do osme je već imao dve samostalne izložbe
Zanimljivosti
10:34h Autor:
Čudo iz Srbije: Crteži 11-godišnjeg dečaka u svetskim medijima(FOTO,VIDEO)
Foto: Facebook/Dušan Krtolica
1 / 23 Foto: Facebook/Dušan Krtolica

Dok većina dečaka njegovih godina i dalje crta čiča Glišu, 11-godišnji dečak iz Srbije Dušan Krtolica crta umetničke radove koje oduševljavaju svakoga, objavio je američki "Hafington post".

http://www.youtube.com/watch?v=c50j9o4Ue7U
mladi slikarski genije iz Srbije crta sa dve godine

Od tada je svoje zadivljujuće crteže sa mnogo detalja predstavio na još dve izložbe, od kojih je ona novija održana početkom aprila.

Ti crteži, uglavnom nacrtani grafitnom ili hemijskom olovkom, najčešće predstavljaju životinje, uključujući one iz praistorije, objavio je "Hafington post" na svom sajtu. Američki portal prenosi da Dušan veoma voli životinje i poseduđe bogato znanje o njima, kao i geološkim periodima i životinjama koje su tada živele.

Osnovac iz Beograda je naučio da crta pre nego što je prohodao, a jednog dana bi želeo da napravi sopstvenu enciklopediju životinja, navodi se u članku, ilustrovanom velikim brojem Dušanovih crteža.

Više njegovih crteža pogledaje u galeriji ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs