obavezno pročitajte

8 izreka poznatih pisaca i učitelja o strpljenju: U braku, strpljenje je ključ. Ne ljubav, već strpljenje!

Svi smo se nekad našli u situaciji koja je zahtevala od nas da ostanemo smireni, zadržimo samokontrolu i fokus. Međutim, to nije baš uvek tako lako, pa je potrebno potražiti dodatnu podršku, a za to nam mogu poslužiti i neke rečenice ili fraze, čijim ponavljanjem možemo ostaviti bes i stres po strani.

Zanimljivosti
Autor:
8 izreka poznatih pisaca i učitelja o strpljenju: U braku, strpljenje je ključ. Ne ljubav, već strpljenje!
Lav Tolstoj, Foto: Profimedia

Mudrosti slavnih pisaca i mislilaca uvek su dobar izvor inspiracije, pa iz tog razloga danas sa vama delimo neke od najboljih na ovu temu…. Udah, izdah – krećemo!

1. Onore de Balzak

Ovaj čuveni francuski autor isticao je značaj strpljenja, i tim povodom izjavio: „Ljudska snaga sačinjena je od vremena i strpljenja”.

2. Tomas Mor

Engleski filozof podario nam je čuveni pasus, koji glasi ovako: „Bože, daj mi snage da promenim ono što je do mene, strpljenja da prihvatim ono što se ne da promeniti, i, iznad svega, pameti da te dve stvari razlikujem”.

3. Sveti Franjo Saleški

Nimalo neobično, on je smatrao da strpljenje nije dovoljno. „Potrebna nam je čašica razumevanja, bure ljubavi i okean strpljenja.”

4. Mahatma Gandi

Ovaj čovek je prava riznica mudrosti, i prava osoba za ovu temu. O strpljenju je rekao sledeće: „Gubljenje strpljenja znači da ste izgubili bitku”.

5. Konfučije

Došao je trenutak da vam prenesemo reči i Konfučija: „Strpljenje je moć: vremenom i strpljenjem dudov list pretvara se u svilu”.

6. Molijer

Apsolutno se slažemo sa ovim rečima: „Mudar čovek može da se izdigne nakon upućene uvrede, a najbolji odgovor na nedolično ponašanje jeste strpljenje i odmerenost”.

7. Lav Tolstoj

Tolstoj podvlači sledeće: „Strpljenje je čekanje. Ne budite dokoni. To je lenjost. Već nastavite dalje i kada je put spor i težak”.

8. Anton Čehov

Ovaj pisac isticao je važnost strpljenja u ljubavnom odnosu. „U braku, strpljenje je ključ. Ne ljubav, već strpljenje!”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs