Ovo će vam sigurno pomoći

Ema, Ena, Ela: Trikovi za bolje pamćenje imena pri upoznavanju!

Ovo su jednostavni trikovi koji će vam pomoći da bolje upamtite ime osobe sa kojom se upoznajete bez opomene da loše pamtite imena
Zanimljivosti
12:44h Autor:
Ema, Ena, Ela: Trikovi za bolje pamćenje imena pri upoznavanju!
Foto: Shutterstock

Desi vam se da nekoga sretnete, lik vam je poznat ali se ne sećate imena, gde ste se upoznali ili čime se osoba bavi. Možda se sećate ondašnje frizure sagovornika, tašne ili šala, ali ključnih stvari ne možete da se setite.

Kako izbeći ovakve situacije koje mogu biti i neprijatne, a često mogu i da štete poslu? Aleks Kavolakos, osnivač sajta Dejli Maus, koristi jednostavan trik.

Bitni su detalji

Kada nekoga upoznajete i pruži vam se prilika da saznate nešto više o toj osobi, dok se još sećate informacija zapišite ih u zabeleške svog telefona uz kontakt (ako ga imate).

Kako da uspostavite uspešnu saradnju sa iritantnim kolegom, pročitajte OVDE.

Recimo, zapišite ime supružnika, dece, kućnog ljubimca ili rasu, čime se supružnik bavi, da li osoba voli da kuva, u kom hobiju uživa, bilo šta od detalja iz života novog poznanika što će vam višestruko kasnije koristiti – lakše ćete se setiti osobe, njenog izgleda i mesta gde radi, pozicije, a i koristiće vam u daljoj komunikaciji (zapamtiti detalje iz nečijeg života znači pažnju, poverenje i kvalitetan međuljudski odnos).

Oduprite se napadima na razgovoru za posao, više pročitajte OVDE.

Kavolakos je shvatila da sam čin pisanja pomaže pamćenju i značajno olakšava kasniju komunikaciju.

Ovaj trik koristite i sa svojim bliskim saradnicima, jer ukoliko se interesujete za ono što je nekom drugom važno, velike su šanse da će vaš poslovni odnos biti daleko bolji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs