PSIHOLOGIJA ŽIVOTA

Život može da bude najlepša bajka ili najgora patnja, sve zavisi isključivo od nas: Ova priča je čist dokaz!

Nije do karata koje imate u rukama, već kako ćete ih iskoristiti...

Zanimljivosti
Autor:
Život može da bude najlepša bajka ili najgora patnja, sve zavisi isključivo od nas: Ova priča je čist dokaz!
Foto: Shuterstock

Ljudi se često žale na životne okolnosti i krive druge za svoje neuspehe. Često ćete čuti one neuspešne ljude kako govore da bi postigli mnogo veće stvari samo da nije bilo te prepreke na putu. Međutim, to je potpuno pogrešno razmišljanje. Za neuspehe, ali i za sve dobre stvari sami smo krivi. Priča ove žene je čist dokaz za to.

Godinama sam živela u uverenju da je ceo svet protiv mene, da ja radim sve ispravno, ali da mi se jednostavno ne da, da je neka viša sila protiv mene, ne shvatajuću da ne dajem svoj maksimun. Umesto da radim na sebi, ja vreme trošim žaleći se. Samu sam sebe okružila negativnom energijom, da nisam ni primećivala lepe stvari koje se oko mene dešavaju.

Onda sam pročitala jedan citat koji mi je potpuno promenio pogled na život. "Nije do karata koje nam je život dodelio, već do toga kako ćemo ih iskoristiti".

Na tren saam zastala i razmislila. Tada sam shvatila da sami stavramo svoju budućnost i da niko osim nas samih ne može i neće da se potrudi da nam stvori lepše okolnosti. Ako ne zapnemo, nećemo ni uspeti.

Shvatila sam da niko ko je došao do vha nije imao lagan put. Prepreke su tu da da nas ojačaju, a na nama je da se trudimo da ih prevaziđemo.

U životu nam uglavnom oči otvore tragedije - ne čekajte ih: Ovo su stvari sa kojima bi svaka žena trebala da se pomiri!

foto: Shutterstock

Kad se okrenem iza sebe, shvatam koliko sam sebi odmogla, kriveći druge za sopstveni neuspeh.

Godinama sam bezuspešno tragala za poslom i nisam nailazila na ono što mi odgovara. Onog dana kada sam rešila da ću izaći iz tog začaranog kruga negativne energije, dobila sam poziv za rad u banci, za koji sam se školovala i koji sam jako želela.

Iako je možda teško poverovati u to, ali zaista ima istine u onoj izreci: "Kako zračiš, tako i privlačiš".

Imam poruku za sve koji se trenutno ne snalaze u životu: "Odbacite loše raspoloženje i prestanite ovog trenutka da krivite druge za svoje neuspehe. Sami stavrate svet oko sebe i to jedina istina. Na prepreke i poraze gledajte kao na izazove i ne gubite ni dan više na sažaljevanje sebe. Život je da se živi, da se bori, a ne da se traže krivci za lične neuspehe. Onog momenta kada to shvatite, život postaje mnogo lepši".

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs