Drama

Japanska princeza opet odložila svadbu, otac presrećan: Ne verujem da će se moja ćerka uopšte udati! (FOTO)

Princeza Mako odgađa svoje venčanje sa običnim građaninom od 2018. godine

Zanimljivosti
10:02h Autor:
Japanska princeza opet odložila svadbu, otac presrećan: Ne verujem da će se moja ćerka uopšte udati! (FOTO)
Foto: Profimedia

Japanska princeza Mako odgodila je planove za venčanje nakon što je javno objavila da je spremna da se odrekne svog kraljevskog statusa kako bi se udala za "običnog momka" koji nije pripadnik kraljevske porodice.

28-godišnja Moko, koja je studirala u Edinburgu, Dablinu i Lesteru, upoznala je svog dugogodišnjeg dečka Kei Koura za vreme studija, a u slučaju da se venča s njim moraće se odreći titule. Izgleda da je to problem koji se povlači već nekoliko godina jer ovo nije prvi put da je venčanje odgođeno. Naime, još 2017. godine objavljen je vest da su planovi za veliki dan stopirani, uprkos tome što su sve bili najavili čak dve godine ranije.

foto: Profimedia

Moko je nedavno za tamošnje medije izjavila da su ona i Kei jedno drugome nezamenljivi, ali da još uvek nemaju konkretan plan kada će se venčati i da joj je trenutno teško da govori o budućnosti.

"Brak je za nas nužan izbor kako bismo živeli i sledili svoje srce. Jedno drugome smo nezamenljivi i možemo se osloniti jedno na drugo u srećnim, ali i nesrećnim vremenima. U ovom trenutku teško je reći bilo šta o našim planovima za budućnost", izjavila je Mako.

Inače, japanski carski zakon zahteva da princeza napusti kraljevsku pordicu odmah nakon što se uda za građanina, na što Moko, čini se, ipak nije spremna.

Njena tetka Sajako poslednja je iz porodice kojoj je oduzet kraljevski status kada se udala za gradskog službenika u Tokiju 2005. godine.

foto: Profimedia

Kei, koji radi u jednoj advokatskoj kancelariji, zaprosio je Mako u decembru 2013. godine, a svoju vezu na daljinu održavali su u strogoj tajnosti, sve dok ona nije magistrirala u Velikoj Britaniji. Da planiraju venčanje, prvi su put najavili 2017. godine, a ubrzo nakon toga je objavljeno da će se par ipak venčati u novembru 2018. godine. Ono je kasnije odgođeno na 2020. godinu, kada je službenim saopštenjem bilo rečeno da par treba više vremena za planiranje ceremonije.

Japan Times je u septembru izvestio da njihov prestolonaslednik Fumihito tvrdi da uopšte ne zna da li se njegova kćerka uopšte udaje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs