RAZMRDAJTE VIJUGE

Brzi test inteligencije: Da li umete da rešite ove zagonetke?

Rešite ove pitalice i proverite nivo inteligencije 

Zanimljivosti 05.11.2020. - 14:26h Autor: ddl/prva.rs
Foto: Shutterstock

Pažljivo pročitajte pitanja i probajte da date tačan odgovor. Napregnite moždane vijuge i proverite koliko ste dovitljivi. Odgovore i objašnjenja ćete naći na kraju teksta. Molimo, bez virkanja!

 

1. Beg iz zatvora

 

Zatvoreniku se ukazala prilika da pobegne iz zatvora. Već je uspeo da izađe iz svoje ćelije i do slobode ga dele još samo spoljna vrata. Tri su izlaza iz zatvora.

 

Prvi čuvaju tri besna psa čuvara koji nikog ne puštaju napolje. Na drugim vratima je tempirana bomba, a zadnje minute već otkucavaju. Na trećim ipak stoji do zuba naoružan stražar.

 

Kroz koja vrata će zatvorenik najlakše pobeći?

 

2. Istraživač i pećina

 

Istraživača na Južnom polu zatekla je neverovatna mećava. Svestan da mora negde da se skloni pronašao je dve pećine. Međutim ni u jednu ne može ući bez problema. Naime, u prvoj je ogroman polarni medved koji će ga pojesti. U drugoj je neko ostavio radioaktivni otpad kom nije pametno da se iko približi.

 

Koju će pećinu izabrati?

 

3. Kuća sa četiri vrata

 

Čoveka su oteli i zatvorili u nepoznatu kuću. Njegovi otimači su ga bezbrižno ostavili samog - znaju da ni kroz jedna vrata ne može proći bez da rizikuje život i verovatno ga i izgubi.

 

Dakle, iza prvih vrata su sneg i ekstremna hladnoća, na smrt će se smrznuti ako izađe. Iza drugih je bazen sa gladnim ajkulama. Iza trećih vrata je sve ispunjeno otrovnim gasovima, a iza četvrtih sunce tako jako da spali sva živa bića.

 

Kroz koja će vrata uspešno pobeći?

 

4. Sedam sestara u kolibi

 

Sedam sestara se nalazi u kolibi i svaka od njih radi nešto. Prva čita roman, druga pravi palačinke, treća igra šah, četvrta rešava ukrštene reči, peta pere odeću, a šesta zaliva biljke.

 

Šta radi sedma sestra?

 

5. Krađa cipela

 

Jedan mladić nasledio je dve fabrike u kojima su se proizvodile veoma lepe ženske cipele. Sve je išlo dobro dok nije primetio da zaposleni kradu te lepe cipele za svoje žene i devojke. I nije bilo šanse da uhvati ikoga od njih!

 

Kakvu je odluku doneo mladić kako bi smanjio broj ukradenih cipela?

 

6. Popunite prazninu

 

Maja je Robertova kćerka. Robert je ____ Majinog oca.

foto: Shutterstock

 

Evo i tačnih odgovora:

 

1. Zatvorenik će pobeći kroz vrata s bombom. Bomba već otkucava i kad eksplodira više neće biti nikakve opasnosti, čak će mu i otvoriti put u beg.

 

2. Ući će u prvu pećinu - na Južnom polu nema polarnih medveda!

 

3. Zatvorenik će pobeći kroz poslednja vrata, ona iza kojih je sunce. Kako? jednostavno pričekaće noć, odnosno da sunce zađe.

 

4. Sedma sestra igra šah sa trećom.

 

5. Vlasnik je naredio da jedna fabrika proizvodi samo leve cipele, a druga samo desne.

 

6. Robert je IME Majinog oca.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...