nEVEROVATAN PODVIG

Prodao je sve, uzeo polovni bicikl i iz Indije krenuo ka Švedskoj, zbog ljubavi svog života: Evo kako žive danas! (FOTO)

Ovaj čovek je živ dokaz da prepreke ne postoje, ako je tu dobra volja

Zanimljivosti
Autor:
Prodao je sve, uzeo polovni bicikl i iz Indije krenuo ka Švedskoj, zbog ljubavi svog života: Evo kako žive danas! (FOTO)
Foto: printscreen/ facebook/ Dr P.K Mahanandia

Pradyumna Kumar Mahanandia rođen je kao “nedodirljiv” (kasta) u zabačenom selu u Indiji, 1949. godine. Jedan astrolog je tada prorekao da će se venčati s muzičarkom iz daleke zemlje, rođenom u horoskopskom znaku bika, koja poseduje šumu.

"Jako sam verovao u proročanstvo, a sada i znamo da je na ovoj planeti sve predodređeno”, rekao je Kumar.

On se itekako seća dana kada se proročanstvo obistinilo. Prelepa priča je počela 17. decembra 1975. Tada je Kumar bio ulični umetnik. Prelepa plavuša plavih očiju, imena Šarlote von Schedvin, ga je zamolila da napravi njen portret.

"Kada je stala pored mene, osećao sam se kao da lebdim. Reči nisu dovoljne da objasnim taj osećaj. Oči su joj bile toliko plave, velike i duboke, osećao sam se kao da gleda kroz mene, kao rendgen”, priceća se on.

Bio je nervozan i stoga tog dana nije mogao da pravilno nacrta ženu svojih snova, pa je zatražio od nje da se vrati drugog dana.

"Vraćala se tri puta i uradio sam tri njena portreta. Nakon drugog, osetio sam da je ona jedna jedina", govori Kumar.

Ispostavilo se da je Šarlota rođena u znaku bika, da svira frulu i da je vlasnica šume, baš kako je proročanstvo predvidelo.

"Bićeš moja žena. Mi smo predodređeni jedno za drugo", kazao joj je Kumar.

Šarlota, koja je tada imala 19 godina, ove neočekivane reči nisu uplašile i odlučila je da se upusti u avanturu. Par je proveo nekoliko nedelja zajedno pre nego što se ona vratila kući u Švedsku.

Njihova ljubavna priča je tu mogla i da završi, ali mladi i odlučni Kumar je izabrao da se to ne desi. Godinu i po kasnije, prodao je sve što je imao i kupio bicikl. Sa vrlo malo novca i uz pomoć nekoliko ljubaznih ljudi koje je sreo na putu, Kumar je uspio da na biciklu prevali 6.000 kilometara da vidi Šarlotu.

"Najveća prepreka su mi bile moje misli, moje sumnje", priseća se on.

Njih dvoje su se venčali i zajedno su više od 40 godina. Imaju dvoje dece i njihova ljubav je danas jaka kao i prvog dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs