UREĐENJE PREMA PRAVILIMA FENG ŠUIJA

Ako ovih 5 predmeta unesete u kuću baš sve će vam ići od ruke: Privlače sreću kao magnet!

Prema verovanjima, ove predmeti donose sreću i mir u dom

Zanimljivosti 22.08.2020. - 10:35h Autor: stil/prva.rs
Foto: Shuterstock

U svakom domu bi trebali da se nađu ovi predmeti. Prema pravilima feng šuija, oni donose sreću i protok pozitivne energije. Proverite da li imate ovih 5 u svom domu. Ako je odgovor ne, obavezno ih nabavite.

 

1. Potkovica

 

Možete da ih pronađete svuda, a verovatno ste ih kod nekoga u kući i videli, ali da li znate zašto se smatraju amajlijama sreće? Tradicija seže još u davnu Irsku i njihove legende i priče.

 

Neki kažu da će ona isterati sve loše iz kuće, a neke legende tvrde da će držati zle ljude podalje. Šta god da je istina, postavite je iznad ulaznih vrata kako bi štitila domaćinstvo.

 

2. Simboli kornjače

 

Baš kako se u Irskoj veruje da je potkovicu dobro imati u kući, tako se prema pravilima feng šuija veruje da kornjača štiti dom i veoma je jak simbol. Bilo da se radi o pravom oklopu kornjače ili plastičnoj verziji, ona bi trebalo da bude jak čuvar doma, a stavlja se kod ulaznih vrata.

3. Bambus

 

Kineska kultura objašnjava bambus kao biljku koja je integralni deo svakog doma. Kako bi dobra energija kružila , ova biljka mora da zauzme mesto u vašem domu. Savet je da se čuva u dnevnom boravku.

 

4. Crvena boja

 

Crvena boja se u nekoliko kultura povezuje sa dobrom srećom. Kinezi Novu Godinu uvek čekaju obučeni u crveno i u crvene koverte stavljaju novac. U Indiji mnoge mlade nose crvene haljine kao simbol čednosti i prosperiteta. Vaza ili tepih u crvenoj boji biće dovoljni da vas zaštite.

 

5. Žir

 

Bilo da ga držite u posudi ili na prozoru, prema tradiciji severnih zemalja Evrope on će vas štititi i dati vam snagu jaku kao drvo na kojem žir raste.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs