Ako se plašite pljačke

6 mesta u kući na kojima je najbolje kriti novac: Ovde nikom neće pasti na pamet da ga traži!

Preskočite očigledna mesta i sačuvajte svoju ušteđevinu od lopova

Zanimljivosti
Autor:
6 mesta u kući na kojima je najbolje kriti novac: Ovde nikom neće pasti na pamet da ga traži!
Foto: Shutterstock

Mnogim ljudima i dalje kućna "slamarica" deluje kao bolja opcija od čuvanja novca u banci, ali se plaše da bi u slučaju provale mogli da ostanu bez svoje ušteđevine.

Kako do toga ne bi došlo, novca svakako ne treba čuvati na očiglednim mestima poput fioka, ormara ili još gore, zasebnih novčanika u plakaru ili upadljivih kasica.

Predstavljamo vam 6 fenomenalnih mesta na kojima možete da sakrijete novac u kući - ovde ga niko nikad ne bi tražio!

1. Akvarijum sa ribicama

Savijte novčanice i spakujte u malu staklenu teglu, dobro zatvorite i sakrijte u nasukani brod ili drugi ukras koji imate u akvarijumu. Ako može da stane, možete je sakriti i kod filtera za vodu.

2. Baterijska lampa

Uklonite baterije i na njihovo mesto smestite novac. Još bolje - oblepite lampu selotejpom, kako bi izgledalo kao da je lampa rasklimana na tom telu, pa ste je lepljivom trakom pričvrstili.

3. Dečja igračka

Ako imate decu i puno igračaka, ovo je sjajan izbor. Ako ne - sumnjiva igračka privući će pažnju lopova i biće pregledana. Najbolji izbor su muzičke plišane igračke - ako lopov bude ispipavao igračku, uključiće se zvuk i momentalno ga uplašiti, a neće uspeti da čuje šuštanje novčanica.

4. Kućica za psa

Retko koji pljačkaš bi se setio da podigne kućicu za psa i pogleda da li tu možda ima novca! Samo se potrudite da novac bude lepo zapakovan i zaštićen, i zatrpan zemljom.

5. Stare patike

Teško da će iko da zaviri u par raspadnutih, prljavih patika, naročito ako imate mnogo pari obuće.

6. Klupko sa vunom i koncima

Savijenu novčanicu lako možete da uglavite u klupko vune, a tu će ga retko ko tražiti. Mesto učinite što manje sumnjivim - dodajte i konce, makaze, pleteće igle...

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs