Narodno verovanje

Lične stvari koje se ne poklanjaju nikome: Donose nesreću i vama i drugima!

Postoje stvari koje se ne prihvataju kao poklon, jer su loš predznak

Zanimljivosti
12:25h Autor:
Lične stvari koje se ne poklanjaju nikome: Donose nesreću i vama i drugima!
Foto: Shutterstock

Prema legendi, ovakvi pokloni najavljuju samo nesreću.

Nisu svi ljudi sujeverni i ne obraćaju pažnju na ove detalje, zato od njih i možete dobiti poklone koji donose lošu energiju.

Najbolje je da se uzdržite od darivanja ovih stvari, ali i primanja na poklon:

1. Ogledalo

Mnogo različitih mističnih priča i verovanja povezano je sa ogledalom. Veruje se da je ovo prozor u svetove mračnih sila, prepun užasnih stvorenja željnih zla. Loš znak je ako se slom, jer to znači da će zlo koje se nalazi s druge strane, doći u naš svet.

2. Papuče

Papuče se nekim čudom vezuju za ritual ukopavanja mrtvih. Posebno osetljive osobe mogu ovaj dar shvatiti kao loš nagoveštaj. U najboljem slučaju, osoba kojoj darujete papuče može da se uvredi.

3. Peškir

Kao i papuče, peškir asocira na pogrebne potrepštine.

4. Nož i drugi oštri predmeti

Svi oni privlače negativnu energiju, pa svađa i skandali dolaze sa njima u kuću.

5.Keramičke figure i preparirane ptice

Prema legendi, ptica koja uleti u stan predviđa nečiju smrt ili veliku nesreću. Iz tog razloga, čak ni prelepe figurice ptica nisu poželjne. Shvataju se kao loš znak.

6. Sat

U arapskom svetu ovakav poklon se smatra pozivnicom za sahranu. Evropljani veruju da će sat dovesti do neuspeha u biološkom satu. Stoga ne poklanjajte sat dragim osobama.

7. Prazan novčanik

Darivanje novčanika nije zabranjeno. Ali unutra mora biti novčanica bilo kakve vrednosti. U suprotnom prazan novčanik će takav i ostati još dugo vremena.

Nemojte lako darivati ni jedan od ovih predmeta. Mnogo je teže dobiti ove poklone, jer je strašno neprijatno odbiti ih, pogotovo od osobe koja vas voli i koju volite.

Da biste izbegli nesreću koju donose ovakvi pokloni poželjno je da uradite sledeće:

1. Poklon uronite u so, pa u plastičnu kesu i ostavite ga tako preko noći. Ujutru bi trebalo da nestane sva negativna energija.

2. Poklon provucite iznad upaljene slavske ili crkvene sveće. Naravno, to uradite kod kuće, ne idite u crkvu zbog toga.

Ako ipak dobijete jedan od ovih pokona, uvek se setite izreke: "Poklonu se u zube ne gleda". Prihvatite ga sa osmehom i pomislite da od dobre osobe ne može da se dobije loš i negativan poklon.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs