Alternativa opsednutosti izgledom

Kako bi Barbika izgledala da je pravljena po pravoj ženi (FOTO, VIDEO)

Pravljenjem ove lutke Nikolaj Lam je želeo da dokaže da ne morate da imate nerealnu figuru da biste bili lepi. Nakon realne Barbike, mnogi roditelji i deca tražili su od njega da napravi lutke sa tim proporcijama
Zanimljivosti
16:56h
Kako bi Barbika izgledala da je pravljena po pravoj ženi (FOTO, VIDEO)
Foto: Nickolaylamm.com

Šta bi se desilo kada bi se lutke koje se koriste u modnoj industriji napravile prema prosečnom ženskom telu, zapitao se Nikolaj Lam, koji se proslavio Barbikom sa realnim proporcijama.

Iako je muškarac, inspiraciju je pronašao u ličnom iskustvu kada je u srednjoj školi želeo da dosegne fizički ideal - pločice na stomaku. Nakon višemesečnog treniranja i izgladnjivanja, uspeo je da ostvari cilj, dobio je pločice, ali nije postigao željeni izgled, već je su mu obrazi upali i izgledao je jezivo.

Poučen doživljenim, pravljenjem ove lutke želeo je da dokaže da ne morate da imate nerealnu figuru da biste bili lepi. Nakon realne Barbike, mnogi roditelji i deca tražili su od njega da napravi lutke sa tim proporcijama. Takođe, naišao je i na gomilu pozitivnih komentara na internetu o ovoj lutki, tako da je odlučio da se upusti u taj posao.

http://www.youtube.com/watch?v=cVv-kmX6UOQ

Sa 3D modelarima je stvorio lutku Lamili, za koju je osmislio novo lice, kosu i garderobu, kako bi imala izgled slatke "devojke iz komšiluka". Ako žene sa prosečnim proporcijama izgledaju lepo, nema razloga zašto i lutke ne bi mogle da budu napravljene da izgledaju tako.

"Lamili je zamišljena kao zabavna lutka sa kojom će deca da se igraju zato što to ona sama hoće, a ne zbog toga što ih roditelji prisiljavaju. Ona nije napravljena da bi zamenila druge poznate lutke, nego da bi im pravila društvo", zaključio je Lam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs