stiže najsjajniji i najpuniji mesec

Snežni Mesec će u nedelju obasjati nebo: Evo na šta upozoravaju astrolozi i na koja 4 znaka će najviše uticati!


Uz pomoć fenomena priroda na uzbudljiv način demonstrira svoju lepotu, a ove neobične pojave zanimljive su nam i zbog astrološkog aspekta

Zanimljivosti
21:20h Autor:
Snežni Mesec će u nedelju obasjati nebo: Evo na šta upozoravaju astrolozi i na koja 4 znaka će najviše uticati!
Foto: Shutterstock

Februarski pun mesec tradicionalno je poznat kao Snežni ili gladni mesec jer se tokom njega često mogu videti najsnežnije snežne padavine, a dolazi pred kraj zime kada se oskudeva hranom.

Supermesec će se pojaviti na nebu ovog vikenda, sa najvećom vidljivošću u 9. februara u ranim jutarnjim satima.

"Mesec će biti pun oko tri dana, od petka uveče do ponedeljka ujutro, te će biti vikend punog Meseca", rekao je Gordon Džonston iz NASA.

Mesec je pridev snežni dobio po mesecu februar, za koji se očekuje da je mesec sa najviše snežnih padavina u godini.

Sjajniji i veći Mesec nego što je to uobičajeno, slavila su još indijanska plemena. Zanimljivo je kako su drevni narodi upravo lunarni ciklus umesto Sunčevog koristili za obeležavanje sezonskih promena.

Mesečni horoskop za februar 2020: Baksuzni mesec za Device!

foto: Shutterstock

Šta nam astrološki donosi Snežni mesec?

Astrološki značenje je nastalo 1979. godine zahvaljujući astrologu Ričardu Noleu.

Astrolozi veruju da je ovaj prirodni fenomen odlična prilika da zbacimo sa sebe nepotrebni teret jer će nam uticaj Snežnog meseca pomoći da donosimo prave odluke.

U ovom smislu na pun Mesec simbolizuje dušu. Smatra se da prenosi energiju do Zemlje koju je na svome putu ''upio'' od Sunca. Mesec nam zato daje osećaj o prisutnosti energije, a kako Sunce i Mesec zajedno upravljaju menama na Zemlji, daju nam i osećaj sigurnosti.

Dobar čovek nikada ne može da postane loš, bez obzira kakva mu se zla dešavaju: Evo zašto!

foto: Shutterstock

U skladu sa tim, sa astrološkog aspekta Mesec podstiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu. S obzirom na to da je za ovo prisutna jaka energetska predispozicija, potrebno je preuzeti kontrolu nad ovim procesom kako bismo sa sigurnošću odbacili neželjene stvari.

Reč je o periodu preterivanja sa osećajem krivice i samokritičnosti.

Astrolozi smatraju da bi trebalo obratiti pažnju na moguće prevare. Ali, Snežni Mesec može da nam osvetla put i olakša donošenje odluka, te nas oslobodi nekih iluzija, bilo da su u pitanju ljubavne ili poslovne.

Uticaj ovog perioda najviše će osetiti osobe rođene u znaku Device, Ribe, Strelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili Mesec u ovim znacima.

Narodna verovanja za februar: Šta nam donosi najkraći mesec i koga čeka loša sudbina!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs