Da li ste sujeverni?

Šta ne treba poklanjati nikome za slavu, praznike i rođendane: 9 stvari sa kojima darujete nesreću!

Veruje se da je u ogledalima zarobljena magija i da ih zbog toga ne treba kupovati za poklon, jer sa sobom nose i nevolju

Zanimljivosti
Autor:
Šta ne treba poklanjati nikome za slavu, praznike i rođendane: 9 stvari sa kojima darujete nesreću!
Foto: Shutterstock

Krenula je sezona slava, ubrzo će nam stići i praznici, pa ljudi uveliko razmišljaju šta će pokloniti dragim osobama za ove prilike.

Kad krenete u kupovinu darova za voljene, ne zaboravite da postoje stvari za koje se veruje da ne treba da im poklanjate, jer privlače negativnu energiju i neuspeh u život onog kojem ih poklanjate!

1. Oštri predmeti

Makaze, noževi i drugi oštri predmeti kao magnet privlače negativnu energiju. Možete ih kupovati sebi, ali kao poklon drugome, ipak ne.

2. Ogledalo

Veruje se da je u ogledalima zarobljena magija i da ih zbog toga ne treba kupovati za poklon. Navodno, poklonjena ogledala donose nevolje u život onog ko ih dobije.

Stvari koje se ne bacaju iz kuće: Ako imate ovo, imate blagostanje!

foto: Profimedia

3. Medicinski uređaji

Merače, masažere i kućne terapije ne treba ni kupovati ni prihvatati kao poklon, je se veruje da vam oni pogoršavaju zdravlje.

4. Posuđe

Ako želite da poklonite nekome šerpu ili šoljice, u svaki sud stavite po jedan novčić. Prazno posuđe donosi siromaštvo.

Psihologija siromaštva: Kako stvaramo bedu i sami sebe vučemo na dno!

foto: Shutterstock

5. Sat

Kineski mudraci veruju da prihvatanje sata na poklon znači početak odbrojavanja do smrti. Takođe, veruju da poklonjen sat izaziva prekid odnosa ili udaljavanje.

6. Novčanik

Isto kao sa posuđem, ni novčanik se ne poklanja prazan. Ako poklonite prazan novčanik, privlačite siromaštvo ili gubitak novčanika, novca, dragocenosti...

7. Biseri

Veruje se da poklonjeni biseri donose bolesti i gubitke u kuću. Biseri su simbol suza siročića i udovica, i baš zato je verovanje o poklanjanju bisera i nastalo.

5 stvari koje TREBA držati u kući: Ovi predmeti sve negativno pretvaraju u pozitivno!

foto: profimedia

8. Šal ili marama

Donose nevolje i loše ljude u život onog koji dobija ovakav poklon.

9. Pažljivo s knjigama

Možete ih poklanjati prijateljima i rodbini, ali ne i suprugu / supruzi. Veruje se da ovaj poklon u braku može da privuče izdaju.

Bilo da ste sujeverni ili ne, kad kupujete poklon za dragu osobu, setite se jednog - ono što se daje iz čistog srca i ljubavi, ne može sa sobom da nosi nesreću!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs