Praktično rešenje nadohvat ruke

Vlažne maramice su spas: 9 neverovatnih primena za koje niste znali!

Čiste sve, od masnih sudova do fleka na nameštaju

Zanimljivosti
15:58h Autor:
Vlažne maramice su spas: 9 neverovatnih primena za koje niste znali!
Foto: Shutterstock

Vlažne maramice napravljene su za negu beba, ali mogu se koristiti za mnogo više od toga! Odlične su za brisanje ruku nakon točenja benzina, brisanje prosute tečnosti u automobilu ili pak brisanje znoja s lica nakon trčanja...

Evo šta još možete pomoću vlažnih maramica:

Očistite sofu, cipele i torbicu

Mnoge mame znaju da će maramice prilično dobro očistiti bele kožne cipele, ali one su zapravo savršene za čišćenje svih vrsta kože - uključujući onu na kauču.

Reciklirajte ih kao krpe za prašinu

Neke vlažne maramice mogu da se operu i ponovo upotrebiti kao krpe za prašinu i za čišćenje.

Uklonite mrlje s tepiha i kauča

Ako ste neko koji voli svetle boje nameštaja, ali je takođe sklon mrljama, dodajte malo tečnosti za pranje u maramice i nanesite na mrlje. Bićete oduševljeni efektom.

Očistite tastaturu

Jedna od najprljavijih stvari u vašem domu je tastatura računara. Redovno je brišite vlažnim maramicama, koje će ukloniti čak i ostatke masnoće od hrane koju ste jeli nad tastaturom.

Gaćice nikad više ne perite s peškirima i kuhinjskim krpama: Zbog ove greške nosite prljav donji veš, a uvereni ste da je čist!

foto: Shutterstock

Osvežite fioke

Da biste napravili mirisne kesice za svoje fioke, presecite maramice na kvadratiće i dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Drvo će zadržati mirise i svežinu, a vaša odeća neće poprimiti drveni miris.

Prekinite linjanje kućnih ljubimaca

Protrljajte dlaku mačke ili psa vlažnom maramicom da zaustavite puštanje dlake po stanu. Vlaga iz maramice privući će već otpalu dlaku, a vaš ljubimac će lepo mirisati. Vlažne maramice su dovoljno nežne, pa ih možete koristiti i na šapama, zato ih držite spremne u blizini vrata. Ove bolesti pas može da nanjuši kod vlasnika mnogo pre simptoma: Ovako se tada ponaša!

Obrišite tragove dezodoransa sa odeće

Ako vam je džemper pokriven mrljama od dezodoransa, lagano ih protrljajte mokrom maramicom.

Očistite prozore i šoferšajbnu automobila

Uklanja fleke od kiše, prašinu, ali i ptičji izmet.

Uklonite mast sa tiganja

Prebrišite masne sudove vlažnim maramicama čim se ohlade. Ovo će znatno olakšati pranje posuđa, jer maramice pokupe i apsorbuju masnoću s površine.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs