Bakterije ostaju

Gaćice nikad više ne perite s peškirima i kuhinjskim krpama: Zbog ove greške nosite prljav donji veš, a uvereni ste da je čist!

Ukoliko iz nekog razloga veš ne možete da operete na visokoj temperaturi, obavezno dodajte antibakterijsko sredstvo za pranje veša

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Ako je verovati doktorki Lisi Akerli, mnogi ljudi nose prljav donji veš, iako su uvereni da je opran i čist!

Ona kaže da je pranje klasičnim načinom u mašini za veš često pogrešno, ukoliko temperatura pranja nije dovoljno visoka. Preniske temperature ne unište sve bakterije na gaćicama i one zapravo nakon pranja nisu sasvim čiste, a ponovo ih oblačite na najintimniji i najosetljiviji deo tela.

 

Takođe, ona smatra da donji veš koji se pere na nižim temperaturama nikako ne bi trebalo prati sa drugim stvarima.

 

"Svako pranje gaćica na temperaturi nižoj od 60 stepeni neće ubiti bakterije. Nikako ne perite donji veš sa kuhinjskim krpama i peškirima na nižoj temperaturi, jer takve krpe ne želite blizu svoje kuhinje", objasnila je dr Akerli.

 

100 ml sirćeta sipajte u veš mašinu pre svakog pranja: Trik koji štedi novac, skida sve fleke i neprijatne mirise!

foto: Shutterstock

Ukoliko iz nekog razloga veš ne možete da opetete na visokoj temperaturi, dr Akerli predlaže dodavanje antibakterijskih sredstava za pranje veša koji uništavaju do 99 odsto bakterija, prenosi Mirror.

 

Kako ukloniti fleke od menstrualne krvi sa gaćica?

 

Zna da se dogodi da prašak i otkuvavanje na 90 stepeni ne pomognu, posebno kod sasušenih mrlja krvi na gaćicama, ali pomoći će vam hidrogen. Prvi korak u postupku uklanjanja mrlja je pranje veša u hladnoj vodi, da izađe sva krv koja može, a potom se na umrljane delove nanosi tečni hidrogen. Nakon toga se gaćice operu uobičajeno u mašini ili na ruke.

 

Fenomenalan trik sa kockicom leda: Promeniće vam život! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...