Obratite pažnju

Pripremite se: Astrolozi najavljuju žestoku Godinu konja!

Pošto je ovo Godina drvenog konja, a drvo je zapaljivo, biće mnogo skandala, sukoba, eksplozija i svađa, rekao je feng šui majstor Alion Jeo
Zanimljivosti 29.01.2014. - 11:46h Autor: Tanjug
Foto: Shutterstock

Konflikti, katastrofe, rekordno visoke temperature, ekonomska hladnoća u Aziji i još nevolja za pop zvezdu Džastina Bibera u predstojećoj dramatičnoj Godini konja - tvrde feng šui eksperti iz Hong Konga.

 

Lunarna godina, koja počinje u petak biće povezana sa konjem iza koga ne želite da stojite pošto inkorporiše nasilni elemenat vatre, upozoravaju oni. "Pošto je ovo Godina drvenog konja, a drvo je zapaljivo, biće mnogo skandala, sukoba, eksplozija i svađa", rekao je feng šui majstor Alion Jeo AFP-u.

 

Feng šui je uticajna disciplina u većem delu Azije gde ljudi prilagođavaju svoje živote i renoviraju kancelarije i kuće "po feng šui" kako bi bili srećniji i berićetniji.

 

Jeo kaže da će konflikti u novoj godini varirati od diplomatskih tenzija do oružanih sukoba, naročito u februaru, maju i avgustu.

 

Jeo smatra da bi rat mogao da izbije na Diaoju/Senkaku ostrvima, grupi ostrva koje konstroliše Japan i oko je u sukobu sa Kinom.

 

Prethodna godina konja bila je 1954. i nju su obeležile probe nuklearnog naoružanja u SAD i Sovjetskom savezu i borba kod Dien Bijen Pua kada su francuske snage poražene u Vijetnamu.

 

Kineska predviđanja, poput feng šuija, zasnovana su na drevnoj filozofiji i verovanju da događaje diktiraju nestabilne "ravnoteže" pet elemenata - metala, drveta, vatre, vode i zemlje - od kojih je svet sastavljen.

 

Lunarni kalendar zasnovan je na ciklusima meseca i kineski opisuje 12 životinja.

 

Feng šui majstor Čou Hon-ming veruje da će se SAD i Evropa ekonomski oporaviti, dok će negativne uticaje osetiti zemlje poput Singapura, Indonezije, Tajlanda, Indije i Pakistana. "Zapadna ekonomija videće značajan napredak ali će istočnjačke zemlje imati poteškoća i njihove ekonomije će čak nazadovati".

 

Čou veruje da će nova godina biti problematična za američkog predsednika Baraka Obamu koji je rođen u Godini vola 1961.

 

"Praviće gafove, biće suočen sa preprekama i političkim crvenim linijama", rekao je on.

 

Rekordno visoke temperature i prirodne katastrofe biće takođe primetne zbog uticaja elementa vatre, smatraju stručnjaci.

 

Kada je reč o pojedincima, čija se budućnost predviđa gledanjem tačnog vremena i datuma rođenja i odnosima svih elemenata, problematična pop zvezda Džastin Biber ove godine će imati mnogo problema i, kaže Jeo, ponekad neće moći da se kontroliše."Postojaće više šansi za vulkanske erupcije i zemljotrese jer će element zemlje iritirati velika količina vatre", rekao je vidovnjak Čeng Či-hang AFP-u i dodao da će tome naročito biti skloni Japan, Indonezija i Kina.

 

Na desetine hiljada vernika u Vong Tai Sin hramu u Hong Kongu zapaliće mirišljave štapiće večeri prvog dana Lunarne Nove godine kako bi imali sreće i bogatstva. Bivša britanska kolonija će proslaviti dolazak nove godine 23-minutnim vatrometom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...