Poslovno ponašanje

Loš intervju za posao je prošlost: 5 najčešće izgovorenih klišea

Svaki razgovor zaposao predstavlja stres koji često utiče na naše izražavanje pa čak i na ono šta pričamo. Kako ne biste upali u ovu zamku, predstavljamo vam pet najčešćih klišea na razgovoru za posao
Zanimljivosti 24.01.2014. - 09:27h Autor: index.hr
Foto: Thinkstock

Kada tražite novi posao, potrudite se da tokom razgovora izbegnete klišee koji bi mogli da vas ostave bez ovog radnog mesta.

 

Nažalost, većina ljudi misli da zna šta to budući poslodavci žele da čuju od njih pa im to i pričaju, ali to nije istina. Znate li o čemu govorite? Većina tih rečenica koje izgovorite tokom razgovora za posao su klišei. Kako ne biste upali u ovu zamku, predstavljamo vam pet najčešćih klišea na razgovoru za posao.

 

Savršen radnik - Najgori od svih klišea, koje bi trebalo da izbegnete tokom intervjua za posao, jeste uveravanje poslodavca kako ste baš vi "idealan radnik". Šta mislite, koliko puta na dan oni to čuju? Ukoliko želite to da im dokažete, navedite im sve svoje kvalitete i priložite dokaze iz biografije.

 

Ostale poslovne ponude - Ne otkrivajte da uz ovu imate još nekoliko poslovnih ponuda. Naravno da ste ovde da im dokažete da ste vredni zapošljavanja, ali setite se da su tu i ostali kandidati, a poslodavci ne žele da zaposle nekoga ko se služi pretnjama i zastrašivanjem.

 

Laganje o bivšim poslovima -

Na vama je da li ćete da lažete za neku poziciju ili ne. Međutim, imajte na umu da nikad ne znate koga sve zna vaš poslodavac, a sve se kad tad sazna. Mnogo je važnije da imate radni staž, a ne gde ste ga zaradili.

 

Pozicija - "Odgovara mi bilo koja pozicija", još je jedan u nizu klišea, jer niko ne želi da radi dosadan i slabo plaćen posao. Takođe, to da ste spremni da radite bilo šta, zvuči pomalo očajno. Vrlo se često na intervjuima laže kandidatima da je određeno mesto slobodno, a oni se intervjuišu radi nekih rezervnih pozicija. Ako ne želite drugi posao od onoga za šta ste se prijavili, dajte im to do znanja.

 

Srećni ste tu gde se nalazite - Da je to istina, vrlo verovatno ne biste sedeli na intervjuu za novi posao. Pokušajte na profesionalan način da budete iskreni sa potencijalnim poslodavcima, jer ne postoji niko ko ceni laž više nego istinu i dodatni bodovi su vaši.

 

A, koji je vaš idealan posao prema horoskopu, pročitajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...