preokret iz snova

Ima 27 godina i dala je otkaz na poslu: Pokrenula je biznis i sada zarađuje milijarde dolara! (VIDEO)

Radila je kao finansijska analitičarka u jednoj firmi u Indiji, a onda je odlučila da pokrene platformu koja joj je, ispostavilo se, promenila život

Zanimljivosti
13:21h Autor:
Ima 27 godina i dala je otkaz na poslu: Pokrenula je biznis i sada zarađuje milijarde dolara! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Ankita Bose (27) i godinu dana stariji Dhruv Kapoor iz Azije, koji je radio kao softverski inženjer u jednom gejmerskom studiju, shvatili su da imaju slične ambicije, krenuli su u poslovni projekat, ne sluteći kakav će razvoj situacije biti.

Ankita je u o vreme radila kao finansijska analitičarka u jednoj firmi u Indiji, a na jednoj proslavi je sa komšijom pokrenula poslovni razgovor.

Četiri meseca kasnije napustili su svoje poslove, te uložili svako po 30.000 dolara ušteđevine u osnivanje Zilinga, online platforme koja malim trgovcima iz jugoistočne Azije omogućava prodaju robe.

Preklani je Zilingo, čije je sedište u Singapuru, beležio 1,8 miliona dolara prihoda, a pre nekoliko dana fondovi rizičnog kapitala, među kojima su Sequoia Capital i Temasek Holdings, u Zilingo su uložili 226 miliona dolara.

Najplaćeniji poslovi u Srbiji: Zarada je od 700 do 4.000 evra!

U tom trenutku vrednost Zilinga procenjena je na 970 miliona dolara. To je 27-godišnju Bose pretvorilo u najmlađu šeficu na čelu toliko velike kompanije u Aziji.

Ženske osnivačice startupa su retke u svetu, jer od njih 239 vrednih barem milijardu dolara samo 23 su osnovale žene, objavio je Pitchbook prošle godine.

"Bili smo ekipa dvadesetinešto-godišnjaka koji su imali samo snove, ali odlučili su da ih slede", rekla je Bose, poreklom iz Mumbaija.

Tržište online šopinga u jugoistočnoj Aziji lani je procenjeno na 23 milijarde dolara, pokazao je izvešćtaj Googlea i Temaseka, a procenjuje se da će do 2025. narasti na 100 milijardi dolara.

Supruga vlasnika Zare nije marila za novac: Osnovala firmu, a pare ulagala u ovo!

Shvativši da brojnim trgovcima nedostaje pristup tehnologiji i kapital, Bose i Kapoor odlučili su proširiti svoju delatnost. Razvili su softver kojim su direktno povezali dobavljače i radnje tekstila od Bangladeša do Vijetnama.

Tokom detinjstva Bose se često selila zbog posla svog oca, koji je radio kao inženjer u državnoj naftnoj kompaniji, zbog čega je upoznala različite kulture.

Njena majka dala je otkaz na svom poslu na Univerzitetu, te je podučavala kod kuće. Bose je studirala matematiku i ekonomiju, a prema pisanju NDTV-a, bila je odlična studentkinja.

Osmislila neobičan komad seksi veša: Sa 24 godine zarađuje milione! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs