Molitva koja tera loše misli: Otac Tadej je verovao da su ove reči lekovite

Reči imaju veliku moć, smatrao je otac Tadej koji se upokojio 2003. godine, dok je za ovu molitvu govorio da tera loše misli

Običaji
Molitva koja tera loše misli: Otac Tadej je verovao da su ove reči lekovite
Foto: Printscreen Youtube / RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

Moć pozitivnih misli je velika i to je dokazano nekoliko puta, a kako bismo imali pozitivne misli, one negativne treba da teramo od sebe. Otac Tadej je verovao da ova molitva radi upravo to - rasteruje loše i zle misli:

"Vladare Gospode Bože moj, u čijim je rukama sudba moja, zaštiti me po milosti svojoj, i ne dopusti da propadnem sa bezakonjima svojim, niti da idem za voljom tela koje pohotom vojuje protiv duha. Tvoje sam stvorenje; ne prezri delo ruku svojih, nemoj se odvratiti od mene; sažali se, a ne ponizi.

Molitva, Vera, Crkva
foto: Shutterstock

Slab sam, nemoj me prezreti, Gospode, jer Tebi pribegoh zaštitiniku svome Bogu: isceli dušu moju, jer sagreših Tebi, spasi me radi milosti Tvoje, jer sam Ti odan od mladosti svoje; neka se postide oni što traže da me odgurnu od Tebe pomoću nečistih dela, ružnih pomisli, nekorisnih sećanja; udalji od mene svaku nečistotu, svako zlo, jer si Ti jedini besmrtan, u svemu besprimerno moćan, i svima daješ silu za borbu protiv đavola i njegovih vojski.

Jer Tebi priliči svaka slava, čast i poklonjenje, Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs