Neverovatno!

U MANASTIRU VISOKI DEČANI DOGODILA SE NEOBIJAŠNJIVA SITUACIJA NA MALU GOSPOJINU: Monasi nisu mogli da veruju šta VIDE

U manastiru Visoki Dečani dogodila se neverovatna situacija na Malu Gospojinu, a da ne postoji snimak, niko ne bi mogao da poveruje.

Običaji
08:54h Autor:
U MANASTIRU VISOKI DEČANI DOGODILA SE NEOBIJAŠNJIVA SITUACIJA NA MALU GOSPOJINU: Monasi nisu mogli da veruju šta VIDE
U srpskom manastiru na Malu Gospojinu desila se neverovatna stvar., Foto: Profimedia

Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, je crkveni i narodni praznik kojim se slavi rođenje Bogorodice Marije. Ovaj praznik spada u red najvećih crkvenih praznika. Bogorodica je rođena u Nazaretu, od ostarelih i pravednih roditelja Joakima i Ane. Po ocu i njegovim precima, bila je od carskog roda Davidovog, a po majci i njenim precima, od roda prvosvešteničkog. Ana je kao starica rodila kćer Mariju, po blagoslovu Božijem.

Obeležava se 21. septembra svake godine. Trška crkva i manastir Suvodol su joj posvećeni. Presveta Bogorodica je zastupnica ljudi pred Tvorcem, kojoj se upućuju najtoplije molitve, te je ovaj dan posebno važan za naš narod.

Bogorodica
foto: Profimedia

Za ovaj praznik se vezuju brojna verovanja i običaji, međutim, u manastru Visoki Dečani pre dve godine desila se veoma neobična situacija, za koju niko od prisutnih nije imao realno objašnjenje. Naime, u pravoslavnim svetinjama za vernike SPC neobjašnjiva dešavanja nisu nikakva novost, jer su i prisustvovali nekima od njih.

Visoki Dečani
foto: Profimedia

Posebno sada u eri društvenih mreža i mobilnih telefona, vrlo je lako zabeležiti svaki moment. Tako su u svetinji blizu Peći na Kosovu i Metohiji baš monasi snimili video koji je mnoge ostavio bez teksta.

Dakle, na praznik Rođenja Presvete Bogorodice na bdeniju dogodilo se čudo, lusteri su počeli da se pomeraju u toku molitve, što se jasno vidi i na sledećem snimku:

Ovu scenu je pogledalo nekoliko hiljada ljudi, a komentari koji su izražavali nevericu su se samo nizalu ispod objave.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs