KAKO SE OSLOBODITI GREHA PREDAKA KOJI STOJI NAD GLAVOM PORODICE? Otac Gojko Perović daje precizno uputstvo

Ako jednoj porodici ne ide dobro, domah se sumnja na greh predaka koji im ne dozvoljava da napreduju. Ali koliko u tome ima istine i kako se "rešiti" ovog greha savetuje otac Gojko Perović

Običaji
Autor:
KAKO SE OSLOBODITI GREHA PREDAKA KOJI STOJI NAD GLAVOM PORODICE? Otac Gojko Perović daje precizno uputstvo
Gojko Perović, Foto: Printscreen/youtube

Greh predaka je nešto u šta Srbi duboko veruju. Pradedovski greh, mnogi smatraju, može da zadesi i deseto koleno. Zbog toga mnogi tragaju za rešenjem koje glasi: Kako se rešiti greha predaka?

"To ne bi trebalo da nas opterećuje. Ako nešto i postoji, to sam Bog zna. Naša vera kaže da mi ne ispaštamo grehe predaka. Ko god se krstio, svak se rodio za novi život. Sve pređašnje što je bilo, kroz gene i kroz krv - u vodi krštenja se pere. Tako da niko ne može i ne treba da opterećuje svoj život u tom smislu.

Ali sada da li postoji nešto kao blagoslov ili kao prokletstvo na nekoj porodici, to je samo pitanje Božije volje i tu stvar onda nikako ne možemo ispraviti.

Gojko Perović
foto: Printscreen/youtube

Šta možemo da uradimo, možemo da živimo pobožno. Jevanđeljski gledano - naš život počinje sa krštenjem i mi od tada živimo potpuno novi život.

Pitanje je da li čovek može sam da brine o sebi i porodici, a ne da popravlja samostalno neku Božiju nameru - to je nemoguće.

Kako je Bog donio neki blagoslov ili kaznu, tako će jednim mahom i da je odnose.

Ono što se od ovog pokoljenja očekuje je da živi crkveno, da se ne odvaja od Boga i da svu svoju nadu polaže u Boga. Ljubav prema bližnjima, ljubav prema Bogu i ako to ispunimo, mi smo pred Bogom uradi sve što smo trebali. "

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs