Uvek aktuelni

Ramonsi postigli zlatni tiraž nakon gotovo četiri decenije od objavljivanja debi albuma

Debi album njujorških pankera, Ramones, sa 14 pesama koje su označile početak pank-rok ere, prvi put je objavljen 23. aprila 1976. godine, a 30. aprila ove godine dobio je status zlatnog albuma, prešavši prag od 500.000 primeraka u SAD
Muzika
02:08h Autor:
Ramonsi postigli zlatni tiraž nakon gotovo četiri decenije od objavljivanja debi albuma
Foto: Reuters

Legendarni prvi album američke grupe Ramons (Ramones) prešao je prag od 500.000 primeraka u SAD. Gotovo četiri decenije od prvog objavljivanja, jedan od najznačajnijih albuma u rok muzici postigao je zlatni tiraž, piše londonski Gardian.

Debi album njujorških pankera, "Ramones", sa 14 pesama koje su označile početak pank-rok ere, prvi put je objavljen 23. aprila 1976. godine, a 30. aprila ove godine dobio je status zlatnog albuma. Pojavljivanjem ovog albuma pre 38 godina izazvalo je opšte oduševljenje kritičara.

Američki muzički magazin "Krim", koji je oduvek podržavao glasni gitarski rok, napisao je tada da su Ramonsi pravo osveženje na muzičkoj sceni kojom dominiraju narcisoidni, prosedi rokeri. Ramonsi su, međutim, te godine stigli tek na 111. mesto Bilbordove liste i prodali svega 6.000 kopija.

Vremenom je popularnost grupe i njihovog prvog albuma neprestano rasla, a danas se njihov prvenac smatra jednim od najuticajnijih rok albuma svih vremena. Grupa Ramons, koju su činili Džoi, Džoni, Di Di i Tomi Ramon, uvrštena je u Rokenrol kuću slavnih 2004. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs