I oni imaju dušu i znaju da vole

Novembar je mesec udomljavanja starih pasa: Svi razlozi da usvojite ovakvu životinju!

Prvo i osnovno jeste - vi ste verovatno njihova poslednja šansa
Ljubimci
18:10h Autor:
Novembar je mesec udomljavanja starih pasa: Svi razlozi da usvojite ovakvu životinju!
Foto: Shutterstock

Novembar je mesec udomljavanja starijih pasa, a najčešće pitanje koje se postavlja je zašto udomiti starijeg psa, a ne štene?

Prva pomisao na udomljavanje je malo preslatko štene koje plašljivo čeka u lokalnom azilu, a malo je onih koji razmatraju mogućnost da uopšte udome starijeg psa!

I baš sada, tokom meseca udomljavanja starijih pasa, dajemo vam nekoliko razloga zašto udomiti ovakvu životinju.

Prvo i osnovno jeste - vi ste verovatno njihova poslednja šansa. Oni sede u prihvatilištima, a šansa da ih neko udomi izuzetno je mala.

Mnogi se brinu da udomljavanje starijeg psa znači i da će pas pre uginuti. Niko ne voli gubitke, tako da je ovaj razlog razumljiv. Međutim, treba imati na umu i da je život nepredvidiv - i mladi psi mogu teško da obole ili nastradaju.

Čudni zvuci su dopirali iz asfalta: Kad su podigli beton, svi su zanemeli! (VIDEO)

Ali, stariji psi, ako im se pruže svi uslovi, neretko iznenade i žive mnogo duže nego što ste mislili. Uostalom, važan je kvalitet, a ne kvantitet vremena provedenog zajedno.

Tu je i briga o tome da će zdravstveni problemi starijih pasa više koštati. Razmislite još jednom, nabavka štenca koji treba primiti prve vakcine, kojeg treba sterilisati i kastrirati, takođe košta.

Stariji psi su uglavnom naučeni na dom, a "ludačke akcije" im neće biti potrebne. Od aktivnosti im treba samo duža šetnja, dok će ostatak vremena provoditi izležavajući se na kauču ili podu.

Stariji psi vam mogu dati još puno ljubavi i biće vam privrženi, jer oni znaju šta znači biti beskućnik, pa je njihova ljubav i privrženost time još veća.

I zato, iskoristite novembarski mesec udomljavanja starijih pasa i možda i poslednje dane nekom četvoronožnom deki učinite našarenijim i najlepšim!

Kako odabrati mače za dom: Šta budući vlasnici treba da znaju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs