Tuga

Rasizam među životinjama: Tužna priča bebe foke koja je pretučena i odbačena zbog boje kože!

Vrlo je retka pojava da se rodi foka crne boje, zbog čega su je i porodica i druge jedinke vrste potpuno odbacile, a pre toga su joj nanele teške povrede
Ljubimci
00:24h Autor:
Rasizam među životinjama: Tužna priča bebe foke koja je pretučena i odbačena zbog boje kože!
Foto: Ilustracija: Profimedia

Veterinari veruju da je crna beba foke bila žrtva rasizma - pretučena je, zlostavljana i odbačena od strane svoje porodice i drugih foki samo zbog svoje boje!

Oduševiće vas - Kornjaču zarobljenu na oklopu spasao prijatelj! Neodoljivi video pogledajte OVDE.

Foka stara dve nedelje ima povredu na oku i brojne ožiljke i rane, za koje stručnjaci veruju da su nanete od strane drugih foka, samo zato što se razlikuje od drugih jedinki svoje vrste. Retka foka nazvana Bedžer pronađena je na Sili ostrvima blizu Kornvola, oblasti na jugozapadu Velike Britanije, a trenutno se oporavlja od povreda u prihvatilištu - prenosi Dejli mejl.

"Bio je veoma potresen, imao je infekciju i morali smo da mu damo antibiotike. Ubrzo je počeo da se oporavlja i otkrili smo da je on jedna veoma umiljata životinja" - kaže veterinarka Tamara Kuper, koja se brine o Bedžeru.

OVDE pročitajte kako se dobro dobrim vraća - Beskućnik smesti svog psa u azil da se ne bi smrzavao, a onda im se osmehnula sreća!

Bedžer je dobio ime prema superheroju iz američkih stripova, koji je bio crne boje, a u divljini je iskusio samo traumatične događaje. Inače, vrlo je retko da se rodi foka crne boje, jer je većina odraslih jedinki siva, dok bebe na sebi imaju i bele nijanse.

Foto Ilustracija: Thinkstock
Foto Ilustracija: Thinkstock

Veterinari su vrlo srećni što su imali priliku da brinu o crnoj foki, iako su tužni zbog razloga zbog kojeg je kod njih dospela, budući da je jedna takva poslednji put viđena 2007. godine.

Reakcija pudlice rasplakala je i njene spasioce - Lejla je samo želela da bude voljena! Neverovatan video pogledajte OVDE.

Mladunče foke je i dalje pod stalnim nadzorom, ali je sada sposobno da se samo hrani, a veterinari veruju da će početkom marta biti spremno da se vrati u divljinu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs