Ptica sa kojom nikada nije dosadno

5 razloga da papagaj bude vaš ljubimac

I zbog boje i zbog svoje vesele prirode papagaji su vaši drugari za dobro raspoložeje i siguran smeh. A, evo zbog kojih još stvari bi trebalo da krenete u potragu za papagajem
Ljubimci
17:48h
5 razloga da papagaj bude vaš ljubimac

Pas ili mačka? Ne, to nije jedina dilema koja postoji kada se odlučujete koji kućni ljubimac će postati novi član vašeg doma. Razmišljajte malo van okvira šablona i stavite pticu na svoju listu potencijalnih ljubimaca. Dajemo vam pet raloga zbog kojih bi sebi trebalo da osigurajte glavnog pokretača pozitivne energije i nabavite papagaja.

1. Oni mogu da vas nasmeju svojom pričom

Koji god crtani film da ste gledali, a da je u njemu bilo papagaja, postoje neke opšte karakteistike za sve crtane likove - pričljivost i doza pozitivne ludosti. Mnogi poklonici klasičnih kućnih ljubimaca ne vole ptice, jer smatraju da one šire neprijatne mirise. Međutim, to nije tipična situacija koja će zadesiti svakog vlasnika papagaja, ukoliko vodi računa o svom raspevanom ljubimcu. Papagaji će često ponavljati ono što mu kažete tako da će vam se činiti kao da namerno zbijaju šalu sa vama.

2. Papagaji će vas iznenaditi svojom inteligencijom

Reći nekome da ima mozak ptice može zvučati kao najveća uvreda. Međutim, upravo ptice prati laskav kompliment da su jedne od najpametnijih stvorenja u životinjskom carstvu. Razmislite i sami koja druga života može da oponaša ljudsko ponašanje i govor, a da pri tom radi tačno i na smešan način, da vas i dobro zabavi i impresionira. Ukoliko kupite papagaja, bićete iznenađeni šta je sve u stanju da zapamti i snimi.

3. Oni su laki za održavanje

Ptice ne zahtevaju veliku količinu pažnje, poput psa i mačaka. Ne morate da ih vodite u šetnju ili da ih zabavljate, kako bi im repić krenuo na gore. Papagaji su ti koji će se postarati da vaše raspoloženje nikada ne splasne, a da vam pritom ne traže da ih dvorite kad god im nešto nije po volji.

4. Papagaji se savršeno uklapaju u mali prostor

Njima ne smeta mali stan, jer vreme provode u svom kavezu. Upravo taj njihov prostor ćete mnogo lakše očistiti nego hiljade dlaka, koje vam mogu ostati po tepisima i nameštaju od psa i mačke. Još jedna dobra stvar je što ćete uvek znati gde se nalazi vaš ljubimac, jer tamo gde fiksirate kavez tu vas veseli papagaj čeka svakog dana.

5. Oni su jako društveni i vezuju se za ljude

Papagaj će vas uvek saslušati nakon napornog dana na poslu ili neke neugodne situacije, ukoliko vam se u tom trenutku niko drugi ne nađe u blizini. Oni se vezuju za svoje vlasnike, a obraduju se svakom psoetom i ne smeta im gužva u kući, jer vole ljude. Osim toga, prisustvo svakog čoveka im je nepresušna inspiracija za svoje imitacije, koje im nikada neće dosaditi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs