Poslednji oproštaj sa vernim prijateljem

Ceo svet je plakao: Vlasnik se oprašta sa voljenom kucom

Fotografija na kojoj se vlasnik po poslednji put pozdravlja sa svojim psom obišla je ceo svet i za samo nekoliko dana rastužila ljubitelje pasa širom planete
Ljubimci
21:02h
Ceo svet je plakao: Vlasnik se oprašta sa voljenom kucom
Foto: Sara Robertson

Ova fotografija obišla je svet i za samo nekoliko dana rastužila ljubitelje pasa širom planete. Na njoj je prikazan vlasnik koji se po poslednji put pozdravlja sa svojim vernim prijateljem, kucom po imenu Dakota, koja je na samrti.

Autor fotografije je Sara Robertson. Ona je zabeležila oproštaj svog muža Adama i njihovog krznenog prijatelja.

"U februaru ove godine Adam i ja smo saznali da Dakota ima rak koji brzo napreduje i koji je nedugo potom metastazirao na njena pluća. Dali smo sve od sebe da spasimo svoju malu prijateljicu, ili da joj bar ublažimo muke. Posle nepunih mesec dana shvatili smo da našoj voljenoj kuci nema spasa i da moramo da se pozdravimo od nje", priseća se Sara.

Sara i Adam suočili su se sa bolnim trenucima, verujući do poslednjeg trenutka da će volja za životom njihovog psa pobediti opaku bolest. Ipak, sva ljubav i volja nisu bili dovoljni da spasu ovu kucu.

"Slikala sam Adama i Dakotu kako bih zabeležila njihove poslednje zajedničke trenutke. Ona je njegova prva ljubav i čitav život je provela s njim. Njemu je bilo najteže da se oprosti od svoje kuce", objašnjava Sara.Robertsonovi su uspavali svoju kucu 15. marta, a nedavno su na Internetu objavili ovu dirljivu fotografiju, u znak sećanja na sve izgubljene krznene drugare koje je opaka bolest zauvek rastavila od svojih najmilijih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs