saznajte više

NAJBOLJI KUĆNI LJUBIMCI, AKO VEĆ IMATE PSA: Moguće je, ali pazite na ove 4 stvari!

Ukoliko imate psa a želeli biste da nabavite još nekog, manjeg kućnog ljubimca, verovatno se pitate da li će se on uklopiti sa vašim četvoronožnim ljubimcem.

Ljubimci
Autor:
NAJBOLJI KUĆNI LJUBIMCI, AKO VEĆ IMATE PSA: Moguće je, ali pazite na ove 4 stvari!
Foto: Shutterstock

Postoje razne vrste malih životinja koje možete izabrati, ali treba razmisliti o tome da li one neće na neki način smetati vašem psu ili iritirati ga iz ovog ili onog razloga. Neke stvari mogu se videti tek u praksi, ali u nastavku vam predstavljamo nekoliko životinja koje će se verovatno slagati sa vašom kucom.

Ptica

Ptica, Papagaj
foto: Shutterstock

Neće moći da se igraju zajedno, ali trebalo bi da se slažu, pa makar i izdaleka. Važno je da ih upoznate postepeno, tako da pas ne pomisli da je u pitanju potencijalni trofej i počne da lovi nedužnu pticu. Ostaje samo da se vidi ko će proizvoditi više buke od dve životinje.

Morsko prase

Morsko prase
foto: Shutterstock

Ponovo je bitno da ih postepeno upoznajete, ali pas i morsko prase mogu postati najbolji prijatelji i čak se često maziti. To prevashodno važi za nešto manje pse, ali i oni malo veći mogu biti nežni uz trud. Svakako budite na oprezu u početku, dok se ne naviknu jedan na drugog.

Činčila

Chinchillas, Cincila

Uprkos uvreženom verovanju, ove dve vrste mogu da budu složne i da bezbedno budu deo istog domaćinstva. Ono što je važno je da vaš pas pokupi miris činčile dok je u kavezu i tek kasnije interaguje sa njom kada je pustite napolje. Ipak će im trebati dodatna pažnja i provera naknadno.

Gušter

Gecko, Guster

Ova kombinacija može da deluje čudno i opasno, ali to uopšte ne mora da bude slučaj. Istražite koje vrste guštera bi mogle da se slažu sa psima i u skladu sa temperamentom vaše kuce izaberite onog koji bi mogao da mu postane novi drugar. Ovde upoznavanje treba da ide još sporije i biće im potreban skoro konstantni nadzor.

Zec

Zec
foto: Shuterstock

Ovo najviše zavisi od toga koje je rase vaš pas – ukoliko je lovac, izbegnite uvođenje zeca u kuću. Nešto mirnije rase lakše će se uklopiti sa krznenim zekom i možda i postati drugari. Trebaće vam detaljan savet veterinara oko toga, ali na kraju možda dobijete zanimljivu kombinaciju prepunu međusobne ljubavi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs