Budite brzi

Stil vam poklanja knjigu meseca! Dinastija Mediči: U ime kraljice

Beskrupulozne političke igre, zlokobna proročanstva, krvavi pir...

Knjige 07.02.2018. - 14:16h Autor: Stil
Foto: Promo

Prvih pet najbržih čitalaca koji ostave komentar ispod objave na našoj Fejsbuk stranici dobiće fenomenalan roman na poklon!

 

Francuska, 1536. godine. Prestolonaslednik Fransoa je ubijen, a senka sumnje pada na Katarinu de Mediči. Ali Fransoa I, vladar Francuske, veruje u njenu nevinost i ohrabruje je da rodi potomke, kako bi ojačala svoj položaj i jednog dana rame uz rame vladala sa Anrijem II.

 

Ona je inteligentna žena snažnog karaktera, obrazovana i prefinjena, ali u očima Francuza ostaje zauvek stranac – Italijanka, iz loze Medičijevih.

 

Očajnički pokušavajući da se ostvari kao majka, ubeđena da je na nju bačeno prokletstvo, na dvor dovodi čuvenog Nostradamusa.

 

Nakon smrti Fransoe I, dok se verski rat rasplamsava, Katarina je okružena dvorskim intrigama, izdajama i igrama moći, i zato ne okleva da učvrsti opasna savezništva, vođena Nostradamusovim proročanstvima.

 

Surovi pohodi protiv hugenota samo su početak sukoba koji će kulminirati u Vartolomejskoj noći – noći u kojoj će ulice francuske prestonice biti natopljene krvlju nevernika, a Katarina će izgubiti sve što je volela.

 

Požurite i prijavite se - srećne dobitnike knjige će čekati na našoj portirnici u Vlajkovićevoj 8, u Beogradu!

foto: Promo

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...